31. elokuuta 2011

Miksi kannattaa juoda vettä

Kuva lainattu weheartit.comista
Vesi on lempielementtini. En tiedä mitään sen ihanampaa kuin pulahtaa kylmään luonnonveteen tai lämpimään porealtaaseen. Rakastan hikoilla vedessä, ja vesiliikunta onkin tosi tehokasta ja samalla yksinkertaisesti ihanaa! Ulkoista treatmentia tärkeämpää on kuitenkin nauttia vettä sisäisesti. Vettä tulisi juoda ainakin kaksi litraa päivässä, sillä se puhdistaa kehoa ja tekee hyvää. Toisaalta veden kanssa ei pidä mennä äärimmäisyyksiin, vaan 2-3 litraa päivässä riittää pääsääntöisesti ihan hyvin. Tässäpä teille omaan kokemukseeni perustuen kymmenen hyvää syytä juoda tarpeeksi vettä, olkaa hyvät!


1. Kehomme yksinkertaisesti tarvitsee vettä, sillä ilman sitä se kuivuu. Tällöin keho ei toimi kunnolla. Mikä voisikaan olla parempi tunne kuin se, kun hirveän janon päätteeksi saa kulauttaa suuren lasillisen kylmää vettä kurkusta alas? :) Janoa tosin kannattaa välttää ja vettä pitäisikin juoda tasaisesti pitkin päivää.
2. Vesi puhdistaa kehoa (se kuljettaa kaikennäköistä moskaa pois kehostamme).
3. Se auttaa päänsärkyyn, ja toisaalta sen puute voi johtaa päänsärkyyn.
4. Se tekee ihosta hehkuvan.
5. Vesi auttaa myös ruoansulatusongelmiin.
6. Vedenjuonnista voit saada avun myös krapulaan yksinkertaisesti siten, että juot sen avulla vähemmän alkoholia. Itse en juuri juo, mutta jos tykkäät juoda enemmän kuin muutaman drinkin niin suosittelen, että juot jokaisen juoman välissä tuopillisen tai ainakin lasillisen vettä. Tällä tavoin olet todennäköisesti juonut paljon vähemmän illan päätteeksi, säästyt seuraavan aamun päänsäryltä eikä keho ole niin kuivunut juomisen jälkeen. Ja mikä tietty tärkeintä, voit paljon paremmin etkä humallu yhtä pahasti!
7. Se auttaa painonhallinnassa. Jos esim. juot lasillisen vettä ennen jokaista ateriaa, syöt luultavasti hieman vähemmän sillä vesi täyttää vatsaa. Joskus nälän tunne voi myös itse asiassa kieliä siitä, ettet ole juonut tarpeeksi. On myös esitetty, että vesijohtoveden juominen voi lisätä energiankulutusta juomista seuraavan tunnin aikana jopa neljänneksellä.
8. Vesi on kaloriton juoma.
9. Vesi on hyvänmakuista. Jos et kuitenkaan pidä kraanavedestä (tosin meillä Suomessa on maailman parasta vettä!) niin voit kokeilla myös kivennäisvesiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että maustetut kivennäisvedet eivät ole hyväksi hampaille.
10. Se ei maksa (juuri) mitään.

30. elokuuta 2011

Autumn fashion inspiration


Syksyn saapuessa inspiroidun joka kerta kaivelemaan vaatekaappiani, hankkiutumaan eroon vanhoista ja käyttämättömistä vaatteista sekä ostelemaan syksyn uutuuksia. Sellaisia ihania, isoja neuleita joihin voi uppoutua, lämpimiä kenkiä ja isoja nahkalaukkuja joihin voi piilottaa sateenvarjon ja lempikirjan. Muhkeita ja tyylikkäitä kaulaliinoja ja pipoja ja kauniita nahkahanskoja. Seksikkäitä alusvaatteita ;).

Nelly.com
Oui



Nougat
Burberry

Max Mara
Louis Vuitton
Oui
Burberry
Max Mara
Burberry
Burberry
 Kuvat, joita ei ole merkattu, on lainattu weheartit.comista.

Syksyistä treenailua

Kuvat lainattu weheartit.com-sivustolta.
Viime päivinä olen kulutellut aikaa salilla ja ulkona lenkillä. Yllättävien, rankkojen sadekuurojen vuoksi en ole napannut pyörääni tallista muutamaan päivään, mutta aion kyllä pyöräillä niin pitkään kuin se vain on mahdollista. Se on nimittäin ihan taivaallista liikuntaa joka antaa vapauden tunteen. Pyörällä pääsee mihin vain, milloin vain, jonka lisäksi se on tehokasta liikuntaa.

Olen käynyt salilla koko kesän, mutta syksymmällä sisäliikunta houkuttelee enemmän kuin keskikesän auringossa. Lähikuntosalillani ei edes ole kunnon ilmastointia, joten siellä on mukavampi olla näin loppukesästä. Olen muuttanut harjoitusohjelmaani siten, että teen nykyään yhä enemmän treeniä vapailla painoilla, enkä juuri käytä kuntosalilaitteita. Mun mielestä treeni kohdistuu paremmin koko kroppaan kun treenaan vapailla painoilla, jonka lisäksi se on vaan jotenkin paljon hauskempaa kuin laitteissa istuminen! :) Treenin monipuolistaminen on myös johtanut siihen, että mun ennen inhoamat äijäpunnerruksetkin sujuvat nykyään loistavasti. Kehittyminen on ihanaa!

Syksyiset lenkkipolutkin kutsuvat yhä enemmän, sillä en tiedä mitään parempaa kuin sateen kastelemassa tai syksyaamun raikastamassa metsässä juokseminen. En voi sietää yleisten teiden melua vaan hakeudun tosiaan mieluummin joko pururadalle tai vaikkapa suoraan metsään. Se on yksi harvoista paikoista jossa ajatukseni lepää ihan tosissaan ja jossa saavutan jonkinlaisen flow-tilan.

Kun nyt peilaan omia hyviä kokemuksiani syksyisestä liikunnasta en oikein voi käsittää sitä, miksi jotkut ihmiset jäävät sisätiloihin heti kun illat pimenevät ja lämpöasteet painuvat alas. Ei kesä ole ainoa aika urheilla ulkona, vaan ulkoliikunta voi jopa olla palkitsevampaa kylmemmällä ilmalla kuin kuumana ja hiostavana päivänä. Askel rullaa usein kevyemmin ja raikas ilma kirkastaa pään. Lisäksi liikunta antaa ihan oikeasti hurjasti puhtia arkeen ja se olisi varmasti varteenotettava vaihtoehto monille mielialalääkkeille, kun syksyn ja talven pimeät päivät alkavat masentaa. Bonuksena ulkoilmaliikunta on usein "ilmaista", sillä lenkkipolulla käymisestä ei tarvitse maksaa kerta- tai kuukausimaksuja ;). Lopulta mikään ei voita sitä mielentilaa johon uppoutuu, kun seisoskelee hikitreenin jälkeen lämpimässä suihkussa ja pohtii illan menuta ja sitä, mitä hömppää sitä telkusta katselisi illallisen jälkeen. :)

Kaiken tämän jälkeen voin kuitenkin todeta, että itselläni on tänään lepopäivä liikunnasta. Aamupäivä on sujunut kaupoissa kierrellessä ja asioita hoitaessa. Äsken söin suuren mahtisalaattilounaan jonka seurauksena ajattelin vain uppoutua naistenlehtien ihmeelliseen maailmaan muutamaksi tunniksi. Ihanaa viikon jatkoa!
Jättiravunpyrstösalaattia halloumilla

27. elokuuta 2011

Pyöräretki maalaismaisemissa

Tänään on ollut aivan upea ilma. Lämpötila on tavoitellut 25 astetta ja aurinko on porottanut iloisesti koko päivän. Ihanan aamun koettuamme päätimme lähteä Rakkaan kanssa pitkälle pyörälenkille landelle. Suuntasimme Espoon Bodomjärven maisemiin, ja poljimme pitkin poikin peltojen ja järvimaiseman ohitse. Pituutta lenkille tuli noin 30 km ja jalat saivatkin mukavan treenin. Onnistuin polkemaan pakaralihakseni maitohapoille joten tehokkuutta lenkistä ei kyllä puuttunut. Vaihtelimme silti tahtia emmekä polkeneet koko matkaa veren maku suussa. Ihastelimme ihania maalaismaisemia, pysähdyimme katselemaan ympärillemme ja pidimme myös mukavan tankkaustauon maalaiskahvilassa. Aivan upea päivä! Kohta alamme valmistautua iltaan, jota odottelemme jo vesi kielellä ;).

Metsäpoluilla
Bodomjärven maisemissa