Avokado-kylmäsavulohipasta (kahdelle)
*1 kypsä avokado
*sitruunamehua
*basilikanlehtiä
*kylmäpuristettua rypsiöljyä
*1 iso sipuli
*3 valkosipulinkynttä
*1 (punainen) paprika
*n. 100g edamame- tai muita papuja
*puoli purkillista tuoreita herkkusieniä (tai toinen tomaatti)
*1 tomaatti
*150g kylmäsavulohta
*vettä
Aloita pilkkomalla vihannekset ja sienet. Suikaloi paprika, silppua sipuli, leikkaa herkkusienet neljään osaan ja kuutioi tomaatti. Laita sen jälkeen vesi kiehumaan ja keitä täysjyväpasta valmiiksi samalla kun valmistat avokadotahnan ja vihannekset.
Tee ensin avokadotahna. Kuori kypsä avokado, poista kivi ja laita avokado kulhoon. Lorauta päälle kunnolla sitruunamehua (noin puolen sitruunan mehut) ja lisää tuoreet basilikanlehdet (maun mukaan, itse laitoin noin 20 pientä lehteä) sekä 1-2 rkl vettä. Lisää lopuksi hieman suolaa ja pippuria ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella.
Lorauta lämpimään paistinpannuun kylmäpuristettua rypsiöljyä (tai muuta öljyä). Paista sipuleita hetken aikaa kuumalla pannulla. Lisää sen jälkeen viipaloitu paprika, herkkusienet ja pavut (minä käytin Go Greenin papusekoitusta koska lähikauppani valikoima ei ihan ulotu edamame-papuihin saakka). Paista vihanneksia pannulla kunnes ne kuumenevat ja rapsakoituvat (n. 10 minuuttia). Lisää paistelun loppupuolella kuutioitu tomaatti ja ihan lopuksi kylmäsavulohi. Mausta suolalla ja pippurilla (ja muilla mausteilla maun mukaan). Voit myös tarjoilla kylmäsavulohen sellaisenaan ilman paistamista.
Sekoita keitetty täysjyväpasta ja avokadotahna keskenään. Lisää päälle kasvis-kala-sekoitus ja nauti. Resepti oli alkujaan vege (siinä ei ollut kylmäsavulohta), joten jos haluat, voit jättää lohen pois ja lisätä papujen määrää.
Vihannekset kannattaa pilkkoa heti aluksi |
Valmis avokadotahna |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti