Kaikki kuvat: weheartit.com |
Viime kesän morsiamena tiedän yhtä sun toista häiden järjestelystä, itse asiassa käytin elämästäni melkein kaksi vuotta niiden järjestämiseen! Olenkin vinkkaillut ystävilleni että sitten kun aika koittaa niin ottaisi yhteyttä henkilökohtaiseen hääsuunnittelijaansa. ;) Ihanat häät on nyt jo vietetty mutta aina välillä tulee vastustamaton himo kirjoittaa häistä. Kirjoittelin niistä itse asiassa edellisessä blogissani, mutta en siirtänyt tekstejä enää tänne. Sen sijaan kirjoitan ehkä silloin tällöin jotakin uutta asiasta, tällä kertaa kokemuksen perusteella. Siispä tässä ajatuksia hääpäivän aikataulutuksesta, sillä tiedän että se stressaa monia. Niin, ja te jotka ette voi sietää häähössötystä - hypätkää suosiolla yli! :)
Hääpäivälle kannattaa ehdottomasti laatia ainakin suurinpiirteinen ajankäyttösuunnitelma, joka käydään läpi yhdessä kaasojen ja bestmanin kanssa. Jos häissä on seremoniamestari, aikataulu kannattaa lähettää hänelle hyvissä ajoin jotta hän pääsee tutustumaan siihen. Tärkein vinkki on se, että hääpäivän aamulle kannattaa varata reilusti aikaa kampaajalla käyntiin, pukeutumiseen ja myös syömiselle. Pahin moka on unohtaa lounaan bookkaaminen aikatauluun, jonka seurauksena yksi kaasoista tai jommankumman vanhempi saa kurvata autokaistan kautta ennen kirkkoa siinä vaiheessa, kun jännitys alkaa iskeä ja huono olo seuraa syömättömyydestä. Minä valjastin äitini tekemään ehtaa kotiruokaa, jonka hän oli tehnyt valmiiksi jo edellisenä iltana. Me lämmitimme ruoan sitten hääpäivänä eikä siihen mennyt kuin muutama minuutti. Kaikki saivat murua rinnan alle eikä kurniva vasta johtanut mielialan heittelyyn tai kiukutteluun. Tie avioliittoon käy vatsan kautta! :)
Kampaajalla käyntiin ja meikkaukseen menee suurin piirtein 2,5-3 tuntia, mutta tämä kannattaa varmistaa vielä kampaajalta. Siirtymisiinkin on varattava aikaa, ja aina voi käydä jotakin ikävää kuten että liikenne takkuaa tai rengas menee rikki (epätodennäköistä, mutta mahdollista). Jos hääpäivänä on aikomus viedä esimerkiksi kylttejä tienvarteen tai käydä vielä koristelemassa juhlapaikkaa, on tähän varattava reilusti aikaa. Hyvänä ohjenuorana on arvioida tähän tarvittava aika ja tuplata se. Näin saa suurin piirtein hommaan menevän ajan, sillä järjestelyihin menee aina enemmän aikaa kun on kuvitellut.
Laitan alle hääsuunnittelija Eija Holmbergin laatiman aikataulun, jonka nappasin itselleni häämessuilta vuosi sitten. Oma vihkiminen ei välttämättä ala juuri klo 14.00, mutta tästä saa osviittaa siihen, kuinka kauan erinäisiin menoihin kannattaa varata aikaa. Osa kohdista on hieman turhia sillä on esimerkiksi mahdotonta sanoa kuinka kauan kirkolle ajaa (sehän riippuu ihan tapauksesta). Lisäksi ruokailun loppupuoli on arvioitu melko pitkäksi. Meillä oli vihkiminen klo 16 ja tanssit alkoivat 21.30 maissa, eli ei meillä mennyt ihan noin kauan ruokailuun kuin tämä aikataulu antaisi olettaa.
Tärkeimpänä vinkkinä, luki tuossa alla mitä tahansa, annan kuitenkin tämän: keskustelkaa aikataulusta papin ja pitopalvelun kanssa. Pappi tietää kuinka kauan juuri teidän vihkimiseen menee ja pitopalvelu/juhlapaikka osaa tasan tarkkaan sanoa kuinka kauan hääruokailuun juuri heidän paikassaan yleensä menee.
Hääpäivän aikataulu
12.00 Pukeutuminen
13.00 Sulhanen ja bestman lähtevät kirkolle
13.15 Morsian ja kaaso lähtevät kirkolle
13.30 Sulhanen ja bestman saapuvat kirkolle
13.45 Morsian ja kaaso saapuvat kirkolle
14.00 Vihkiminen noin 30 minuuttia
14.25 Hääpari sakastiin odottamaan & kaasot ulos jakamaan riisiä tms.
14.40 Hääpari saapuu ulos vastaanottamaan riisisateen
14.45-
15.15 Vieraat juhlapaikalle
15.15 Hääparin valokuvaus
15.45 Hääpari saapuu hääpaikalle
16.00 Onnittelut
16.30 Onnittelumalja
16.45 Siirtyminen pöytiin
17.00 Hääateria
18.40 Ruokailun loppupuolella morsiamen ja sulhasen isien puheet
19.00 Tauko, astioiden keräys jne.
19.45 Hääkakku
20.30 Kaason, bestmanin ja sulhasen puheet
21.15 Tauko
21.30 Häätanssi ja ohjelma alkaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti