Grilliin on helppo lastata makkaraa, mutta sillä saa myös niin paljon muuta aikaiseksi. Meidän lemppareita ovat ananas (joka glaseerataan balsamicolla), koskenlaskijatäytteiset ja pekoniin käärityt jumboherkkusienet, broilerin fileepihvit, kasvisnyytit (reilusti öljyä ja valkosipulia sekaan) sekä maissi (voilla siveltynä ja päälle suolaa).
Kuva: chimeraobscura.com |
Grillissähän voi myös tehdä jälkkäriä, ja yksi herkullinen ja tosi helppo vaihtoehto on grillata banaaneja. Banaanit huuhdotaan kuorineen päivineen, kuivataan ja laitetaan grilliritilän päälle kun grilli ei enää ole niin kuuma. Hedelmiä grillataan noin 5-10 min kunnes ne tummuvat reilusti. Sen jälkeen banaanit kuoritaan ja tarjoillaan esimerkiksi vaniljajäätelön kera. Toinen vaihtoehto on tehdä kuoreen viilto ja täyttää banaani maitosuklaapalasilla. Suklaa sulaa grillissä ja pehmeän ja lämpimän banaanin voi lusikoida suoraan kuoresta suklaineen kaikkineen. Sen voi myös laittaa lautaselle ja nauttia vaniljajätskin kera. Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti