Kuvat: kermanvalkoista.blogspot.fi |
Viinin valinta sushin seurauksi ei aina ole ihan helppoa. Ongelmaksi mudostuu inkivääri ja varsinkin wasabi, jotka pistävät viinille kunnolla hanttiin. Viinin tulisi mieluiten olla kuiva, sillä makeammat viinit eivät oikein maistu sushin kanssa ainakaan omasta mielestäni. Viinin tulisi myös olla suht kevyt mutta ei liian. Jos viini on liian pliisu, se ei pärjää vahvalle wasabille ja inkiväärille. Me päädyimme kuivaan chileläiseen Adobe Reservaan. En yleensä ole gewürztraminerin kova fani, mutta tämä viini oli sopivan kukkainen eikä yhtään parfyyminen. Viinissä oli juuri sopivasti hapokkuutta ja myös tarpeeksi luonnetta jotta se pärjäsi sushin rinnalla, ja se komppasikin sitä itse asiassa yllättävän hyvin. Kivana lisänä oli se että viini on tehty luomurypäleistä.
Toisena vaihtoehtona meillä oli eräs kuiva ja aromaattinen riesling, mutta uteliaisuuteni voitti. Jätän gewüt yleensä suosiolla hyllyyn, mutta nyt riski kannatti. Oli ihan mahtavan hyvää ja iltakin oli oikein ihana. Kynttilänvaloa, viiiniä, sushia ja oma mies rinnalla. Tämä tyttö oli ainakin tyytyväinen perjantai-iltaansa! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti