Ehdimme istahtaa eilen kunnon illalliselle mieheni kanssa, ja teimme tosi helpon mutta samalla tosi maukkaan kana-papusalaatin, jota viikunat sulostuttavat ja feta mehevöittää. Tässä siis ohje vaikkapa torstai-illan dinneriksi. Ja vhh tietenkin. ;)
Kana-papusalaatti
Kanafileitä
Salaattia
Kurkkua
Punasipulia
Artisokansydämiä
Papumix (tai esim. valkoisia ja mustia papuja)
Viikunoita
1/2 prk creme fraiche
1/2 pakkaus fetaa
Oliiviöljyä, punaviinietikkaa, suolaa ja pippuria
Soijakastiketta
Mausteita broilerille (esim. inkivääri- ja valkosipulitahnaa, chiliä, limeä...)
Suikaloi maustamattomat broilerinfileet ja paista pannulla kypsiksi. Mausta suikaleet hyvin.
Sekoita kulhossa silputtu punasipuli ja puolitetut artisokansydämet. Kaada joukkoon myös viipaloitu kurkku ja pavut. Lorota päälle oliiviöljyä ja etikkaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Muussaa feta haarukalla kulhossa ja lisää creme fraiche. Sekoita hyvin ja mausta pippurilla.
Leikkaa viikunat neljään osaan. Kokoa salaatti niin, että laitat alle ensin revityt salaatinlehdet ja päälle papuseosta. Sen jälkeen lihasuikaleet ja lopuksi fetaseos sekä viikunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti