Suurin innostuksen aiheeni on uusi tuttavuus, sokerin korvike erythritoli. Se on luonnollinen sokerialkoholi, jota uutetaan vehnä- tai maissitärkkelyksestä. Se näyttää sokerilta ja maistuukin aika lailla siltä, tosin sillä erolla, että erythritoli on vain noin 70 % yhtä makeaa kuin sokeri. Sitä voi käyttää kaikkeen johon sokeriakin käytetään, ja kyllä, myös leivontaan! Itse asiassa tilasin kyseistä tuotetta juuri siksi, että voisin taas alkaa leipomaan kunnolla. Steviassa on se vika, että se on volyymiltaan olematonta. Esim. lemppari-mutakakkuuni tulee 3 dl sokeria. Jos korvaan tuon määrän stevialla (joka voisi ehkä olla 1 rkl steviaa), tulee kakusta liian ohut. Nyt kun voin alkaa käyttää taas "sokeria" kakun koostumus ei kärsi.
kuvat: iherb.com |
Erythritolilla on kuulemma pienen pieni sivumaku, ja siksi sitä suositellaan käytettäväksi stevian kanssa. Tämä on siitäkin hyvä idea, että stevia antaa sille sen viimeisen makean silauksen, joka jää puuttumaan erythritolin sokeria vähemmän makean maun vuoksi. Ja ennen kuin kysytte - joo, tämä on hiilariton ja käytännössä kaloriton! Can't wait!
Tässä loput ostoslistastani:
Raakakaakaonibsejä. Olen tilannut näitä aikaisemminkin, ja ovat tosi monikäyttöisiä Löydät täältä.
Kuivattuja mulperinmarjoja. Niiiiin hyviä esim. välipalaksi tai leffaherkuiksi irtokarkkien sijaan. Varoitan tosin - näihin jää koukkuun! Täältä löytyy.
Nythän mä olen aivan rakastunut sun blogiin, aiemminkin toki pitänyt kovin paljon :) Hyviä vinkkejä joka postauksessa!! Enempää ei voi toivoa! Ajattelin tänään itsekin tehdä iHerbille tilausta. Pitääkin tutustua hieman tarkemmin tuohon erythritoliin, sillä leivontahammasta täälläkin kutkuttaa.
VastaaPoistaKiitoss ihanainen sydäntä lämmittävästä kommentista! ♥
PoistaHellurei pitkasta aikaa! Tulin kurkistamaan, mita sinulle kuuluu ja sainkin heti aivan uutta pohdittavaa. En olekaan kuullut tallaisesta sokerialkoholista aiemmin ja epailen, ettei ole viela kovin vahvasti rantautunut EU:n alueelle. (?) Taalla kun ollaan kaikkien uusien tuotteiden kanssa varovaisempia kuin Ameriikassa. EU:ssa on muistaakseni 12 hyvaksyttya makeutusainetta, joista jokaiselle pitaa olla tarkkaan perustellut kayttotarkoitukset. Steviallakin oli pitka matka EU:n hyvaksyttyjen listalle.
VastaaPoistaTama on kiintoisa tuote kylla todellakin, en vaan tieda miten toimii nykymaailman sokeriaddikteille jos on vain 70% sokerin makeudesta. Nykyaan pitaisi ennemminkin myyda tuotetta joka on supermakea, MUTTA superterveellinen ja luonnonmukainen :P Pitaako tuota siis kayttaa tuplasti enemman saman makeusasteen takaamiseksi?
Olisit voinut suunnata tilauksesi suoraan minun osoitteeseeni, olisivat tulleet hetimmiten syodyksi :D Todellinen superfoodlahetys, om nom. Taytyykin vierailla kyseisen firman sivuilla, ihan vaan katselemaan... ;]
Joo, olet oikeassa, erythritolia ei juurikaan käytetä vielä Suomessa. Luen itse aktiivisesti ruotsalaista lchf-kirjallisuutta ja blogeja, ja siellä tämä erythritolin käyttö on tosi aktiivista. Päätin siis siksi kokeilla itsekin. :)
PoistaTuosta määrästä: luulenpa, että jos tällä korvaa sokerin ja lisää hieman steviaa, saa saman makeusasteen. Eli esim. 3 dl sokeria = 3 dl erythritolia ja hieman steviaa. Mutta postaan tästä tietoa sitten kun olen kokeillut!
Kiva blogi sulla! Ihania resepteja! Mulberryt on ihania... varsinkin ne suklaa kuorrutteiset... :)
VastaaPoistaKiitti!! :) Mä en muuten vielä ole maistanut noita suklaakuorrutteisia marjoja, mutta ne ovat kyllä ostoslistalla... :)
PoistaNe on niin hyvia! Ruohonjuuresta saa raakasuklaalla paalystettyja, ettei ihan overiks mee ;)
VastaaPoistaKivaa viikonloppua!