13. tammikuuta 2011

Täydellinen banaanikakku (vaikka itse sanonkin)


Rakastan banaaneja - välipalana, mutta varsinkin leivonnaisissa ja kakuissa. Tässä teille paras banaanikakun reseptini, jota olen tehnyt jo vuosia ja se on yhä suosikkini. Kakku on jämäkkä mutta sisältä tahmean kostea. Maku - no, se on ihan omaa luokkaansa, ja kakku on mielestäni parhaimmillaan hieman lämpimänä. :)


Banaanikakku
Valmistusaika: n. 40-60 min uunissa, 175'C
Valmistetaan 1,5 litran vuokaan (itse olen käyttänyt silikonivuokaa)

* 125 g voita tai margariinia
* 3 dl sokeria
* 4,5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 tl leivinjauhetta
* 4 banaania
* 2 kananmunaa
* 1 dl kermaviiliä
+ voita ja korppujauhoja vuokaan
+koristeluun tomusokeria


Valmistus:

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
3. Survo 2 banaania soseeksi ja viipaloi toiset 2 ohuiksi viipaleiksi.
4. Hämmennä munat yksitellen rasva-sokeri-seoksen joukkoon ja lisää sitten kermaviili, banaanisose, viipaleet ja jauhoseos.
5. Kaada taikina voideltuun ja kevyesti korppujauhotettuun vuokaan. 
6. Kypsennä kakkua uunissa niin kauan kunnes kakku tuntuu tikulla kokeiltaessa jämäkältä (itse jätän kakun aina tahmeaksi, mutta en toki raa'aksi, keskeltä).
7. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa se ja anna jäähtyä hieman lisää, esimerkiksi vuoan alla.
8. Koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti