9. marraskuuta 2012

Low carb "Snickers"

Oj oj, ensinnäkin, ihanaa, että on perjantai! Työviikko on takana ja vapaat päivät, pitkät yöunet ja herkkuruoat edessä. ;) Toisekseen odotan innolla paitsi illan juustotarjotinta myös jälkkäriä. Törmäsin nimittäin LCHF-reseptiin, joka oli liian houkutteleva ohitettavaksi. Kyseessä on Snickersin korvike, joka on superhelppo tehdä ja vie tietenkin kielen mennessään.

(c) kermanvalkoista.blogspot.fi

"Snickers"

200 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
1 dl suolapähkinöitä
1 dl maapähkinävoita (ei lis. sokeria)
(steviaa)

Sulata suklaapalaset vesihauteessa (muista, että vesi ei saa kiehua eikä kulhon pohja koskettaa vettä). Kun suklaa on sulanut, kaada puolet siitä leivinpaperille tai vuokaan ja levitä suht ohueksi. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään.

Hakkaa sillä välin veitsellä suolapähkinät rouheeksi (sattumia saa olla). Kun suklaa on jähmettynyt, ota se pakkasesta ja levitä päälle kerros maapähkinävoita ja ripottele pähkinät päälle. Kaada sen jälkeen loput suklaasta päälle ja laita hetkeksi pakkaseen.

Kun koko komeus on hieman jähmettynyt, leikkaa annospaloiksi ja nauti! :)

Ps. Mä käytin 86 % suklaata, joka on hieman liian kirpsakkaa omaan makuuni tässä kyseisessä reseptissä. Sen vuoksi lisäsin sulan suklaan joukkoon hieman steviaa antamaan makeutta. Suosittelen!

3 kommenttia:

  1. Ja toinenkin kokeilemisen arvoinen resepti. Tosin taidan kokeilla raakasuklaan sekaan tuota maapähkinävoita ja suolapähkinöitä. Tai kävisiköhän cashewt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitkä tahansa pähkinät käyvät varmasti hyvin. :) Ilmeisesti snickers-patukoissa on maapähkinöitä, joten siitä tämä valinta. Mutta tosiaan, kannattaa kokeilla oman maun mukaan!

      Poista
  2. Sun blogi vaikuttaa ihan mahtavalta ja rakastuin tähän reseptiin! Lähtee kyllä kokeiluun asap:)

    VastaaPoista