29. helmikuuta 2012

Helppo ja nopea tofuwokki


Tänään valmistin lounaaksi tofuwokkia, joka on all time lempiruokani jos mitataan paitsi makua myös ruoan helppoutta ja nopeutta. Tämä valmistuu noin 15 minuutissa ja siitä riittää kahdelle. Wokin voi syödä joko nuudeleiden kanssa tai ilman - tänään tein täysjyvänuudeleita, sillä kävin aamulla lenkillä ja syön yleensä aina urheilun jälkeen jotain hiilareita. Jos et ole tofun ystävä, sen voi korvata esimerkiksi kanan fileepaloilla tai naudanlihasuikaleilla.

Tässä ohjeet joiden avulla ei voi mennä mönkään! :)

Tofuwokki (kahdelle)

1 pkt kylmäsavutofua
1 pussillinen (noin 450 g) pakastevihanneksia
mausteita (esim. Spice Up:in maustetahnat, soijakastiketta, sweet chili-kastiketta, suolaa...)
1/2 purkillista kookosmaitoa (=200 g)
1 pkt (noin 250 g) täysjyvänuudeleita
oliiviöljyä paistamiseen

1. Leikkaa tofu pieniksi paloiksi ja paista pannulla tilkassa oliiviöljyä kullanruskeiksi. Laita sen jälkeen sivuun.
Huom! Älä heitä pois tofupakkauksen marinaditilkkaa!


2. Heitä pakastevihannekset pannulle ja paista kunnes ne ovat lämpimiä ja rapsakoita.


3. Kun vihannekset eivät enää ole jäisiä, mausta ne. Minä laitoin soijakastiketta, suolaa ja Spice Up:in maustetahnoja (inkivääri, valkosipuli, sitruunaruoho). Kaada pannulle myös tofun marinadi.


4. Kaada mukaan myös puolet kookosmaitopurkin sisällöstä, eli yhteensä 200 g. Voit toki laittaa koko purkinkin, mutta tällöin ruoasta tulee enemmänkin keitto. Kookosmaito on myös aika energiapitoista, joten jos sen jakaa kahdelle eri käyttökerralle, energiamäärä pienenee hiukan. Itse pakastan kookosmaidon seuraavaa käyttökertaa varten.


5. Kun vihannesseos alkaa näyttää ja tuoksua hyvältä, keitä nuudelit. Kokoa ruoka lautaselle ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti