Tässä ohjeet, joista tosin saan kiittää muita kuin itseäni:
Ravunpyrstöpasta lime-tomaattikastikkeessa
(resepti: Scandic Hotels)
Annos neljälle.
500 g pastaa
400 g ravunpyrstöjä
4 karkeaksi pilkottua kevätsipulia
Yhden limetin mehu
1 hienoksi hakattu šalottisipuli
1 hienoksi hakattu valkosipulinkynsi
2 dl tomaattimurskaa
1 dl ranskankermaa
Basilikaa ja timjamia (kuivattuna tai tuoreena)
Hiukan oliiviöljyä
Suolaa, pippuria
Keitä pastaa suolavedessä, kunnes se on al dente (antaa vielä puruvastusta). Käristä valkosipuli- ja
šalottisipulihakkelusta tilkassa oliiviöljyä parin minuutin ajan. Lisää limettimehu ja kuivatut yrtit (jos
käytät tuoreita yrttejä, niiden vuoro tulee myöhemmin). Lisää tomattimurska pannuun, sekoita ja
mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Anna hautua 8–10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja
sekoita kastiketta, kunnes se on koostumukseltaan sileää ja tasaista (jos käytät tuoreita yrttejä, lisää
ne nyt). Maista. Joudut ehkä lisäämään limettimehua. Lisää kastikkeeseen ravunpyrstöt ja keitetty
pasta. Sekoita kauhalla ja anna lämmetä muutaman minuutin ajan. Tarjoile koristeltuna
kevätsipulihakkeluksella
(resepti: Elämä Makeaksi-blogi)
200 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl kardemummaa
200 g valkosuklaa-lime rahkaa (korvasimme tämä vaniljarahkalla)
2 omenaa
päälle:
sokeria
kanelia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne rahkan kanssa vuorotellen sekoittaen joukkoon.
Voitele pyöreä, halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuoka ja levitä massa vuokaan nuolijalla.
Kuori omenat ja viipaloi ne, aseta viipaleet pohjan päälle.
Ripota pinnalle sokeria ja kanelia maun mukaan.
Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kuvat: (c) Nanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti