31. elokuuta 2011

Miksi kannattaa juoda vettä

Kuva lainattu weheartit.comista
Vesi on lempielementtini. En tiedä mitään sen ihanampaa kuin pulahtaa kylmään luonnonveteen tai lämpimään porealtaaseen. Rakastan hikoilla vedessä, ja vesiliikunta onkin tosi tehokasta ja samalla yksinkertaisesti ihanaa! Ulkoista treatmentia tärkeämpää on kuitenkin nauttia vettä sisäisesti. Vettä tulisi juoda ainakin kaksi litraa päivässä, sillä se puhdistaa kehoa ja tekee hyvää. Toisaalta veden kanssa ei pidä mennä äärimmäisyyksiin, vaan 2-3 litraa päivässä riittää pääsääntöisesti ihan hyvin. Tässäpä teille omaan kokemukseeni perustuen kymmenen hyvää syytä juoda tarpeeksi vettä, olkaa hyvät!


1. Kehomme yksinkertaisesti tarvitsee vettä, sillä ilman sitä se kuivuu. Tällöin keho ei toimi kunnolla. Mikä voisikaan olla parempi tunne kuin se, kun hirveän janon päätteeksi saa kulauttaa suuren lasillisen kylmää vettä kurkusta alas? :) Janoa tosin kannattaa välttää ja vettä pitäisikin juoda tasaisesti pitkin päivää.
2. Vesi puhdistaa kehoa (se kuljettaa kaikennäköistä moskaa pois kehostamme).
3. Se auttaa päänsärkyyn, ja toisaalta sen puute voi johtaa päänsärkyyn.
4. Se tekee ihosta hehkuvan.
5. Vesi auttaa myös ruoansulatusongelmiin.
6. Vedenjuonnista voit saada avun myös krapulaan yksinkertaisesti siten, että juot sen avulla vähemmän alkoholia. Itse en juuri juo, mutta jos tykkäät juoda enemmän kuin muutaman drinkin niin suosittelen, että juot jokaisen juoman välissä tuopillisen tai ainakin lasillisen vettä. Tällä tavoin olet todennäköisesti juonut paljon vähemmän illan päätteeksi, säästyt seuraavan aamun päänsäryltä eikä keho ole niin kuivunut juomisen jälkeen. Ja mikä tietty tärkeintä, voit paljon paremmin etkä humallu yhtä pahasti!
7. Se auttaa painonhallinnassa. Jos esim. juot lasillisen vettä ennen jokaista ateriaa, syöt luultavasti hieman vähemmän sillä vesi täyttää vatsaa. Joskus nälän tunne voi myös itse asiassa kieliä siitä, ettet ole juonut tarpeeksi. On myös esitetty, että vesijohtoveden juominen voi lisätä energiankulutusta juomista seuraavan tunnin aikana jopa neljänneksellä.
8. Vesi on kaloriton juoma.
9. Vesi on hyvänmakuista. Jos et kuitenkaan pidä kraanavedestä (tosin meillä Suomessa on maailman parasta vettä!) niin voit kokeilla myös kivennäisvesiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että maustetut kivennäisvedet eivät ole hyväksi hampaille.
10. Se ei maksa (juuri) mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti