30. elokuuta 2011

Syksyistä treenailua

Kuvat lainattu weheartit.com-sivustolta.
Viime päivinä olen kulutellut aikaa salilla ja ulkona lenkillä. Yllättävien, rankkojen sadekuurojen vuoksi en ole napannut pyörääni tallista muutamaan päivään, mutta aion kyllä pyöräillä niin pitkään kuin se vain on mahdollista. Se on nimittäin ihan taivaallista liikuntaa joka antaa vapauden tunteen. Pyörällä pääsee mihin vain, milloin vain, jonka lisäksi se on tehokasta liikuntaa.

Olen käynyt salilla koko kesän, mutta syksymmällä sisäliikunta houkuttelee enemmän kuin keskikesän auringossa. Lähikuntosalillani ei edes ole kunnon ilmastointia, joten siellä on mukavampi olla näin loppukesästä. Olen muuttanut harjoitusohjelmaani siten, että teen nykyään yhä enemmän treeniä vapailla painoilla, enkä juuri käytä kuntosalilaitteita. Mun mielestä treeni kohdistuu paremmin koko kroppaan kun treenaan vapailla painoilla, jonka lisäksi se on vaan jotenkin paljon hauskempaa kuin laitteissa istuminen! :) Treenin monipuolistaminen on myös johtanut siihen, että mun ennen inhoamat äijäpunnerruksetkin sujuvat nykyään loistavasti. Kehittyminen on ihanaa!

Syksyiset lenkkipolutkin kutsuvat yhä enemmän, sillä en tiedä mitään parempaa kuin sateen kastelemassa tai syksyaamun raikastamassa metsässä juokseminen. En voi sietää yleisten teiden melua vaan hakeudun tosiaan mieluummin joko pururadalle tai vaikkapa suoraan metsään. Se on yksi harvoista paikoista jossa ajatukseni lepää ihan tosissaan ja jossa saavutan jonkinlaisen flow-tilan.

Kun nyt peilaan omia hyviä kokemuksiani syksyisestä liikunnasta en oikein voi käsittää sitä, miksi jotkut ihmiset jäävät sisätiloihin heti kun illat pimenevät ja lämpöasteet painuvat alas. Ei kesä ole ainoa aika urheilla ulkona, vaan ulkoliikunta voi jopa olla palkitsevampaa kylmemmällä ilmalla kuin kuumana ja hiostavana päivänä. Askel rullaa usein kevyemmin ja raikas ilma kirkastaa pään. Lisäksi liikunta antaa ihan oikeasti hurjasti puhtia arkeen ja se olisi varmasti varteenotettava vaihtoehto monille mielialalääkkeille, kun syksyn ja talven pimeät päivät alkavat masentaa. Bonuksena ulkoilmaliikunta on usein "ilmaista", sillä lenkkipolulla käymisestä ei tarvitse maksaa kerta- tai kuukausimaksuja ;). Lopulta mikään ei voita sitä mielentilaa johon uppoutuu, kun seisoskelee hikitreenin jälkeen lämpimässä suihkussa ja pohtii illan menuta ja sitä, mitä hömppää sitä telkusta katselisi illallisen jälkeen. :)

Kaiken tämän jälkeen voin kuitenkin todeta, että itselläni on tänään lepopäivä liikunnasta. Aamupäivä on sujunut kaupoissa kierrellessä ja asioita hoitaessa. Äsken söin suuren mahtisalaattilounaan jonka seurauksena ajattelin vain uppoutua naistenlehtien ihmeelliseen maailmaan muutamaksi tunniksi. Ihanaa viikon jatkoa!
Jättiravunpyrstösalaattia halloumilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti