11. marraskuuta 2012

Sahramiletut (vhh)

Mikä olisi ihanampaa ja rennompaa kuin aloittaa sunnuntai paistamalla paksuja lettuja aamupalaksi? :)

Tässä ihana resepti American pancakes-tyylisistä sahramiletuista, jotka ovat käytännössä hiilarittomat ja taivaallisen hyviä. Päälle voi laittaa esimerkiksi kermavaahtoa ja marjoja, mutta minä päädyin kreikkalaiseen jogurttiin ja pensasmustikoihin.

Sahramiletut (low carb)
1 annos

1 luomukananmuna
100 g raejuustoa (niin rasvaista kuin löydät)
3/4 rkl psylliumia
ripaus steviaa ja sahramia

neitsytkookosöljyä tai voita paistamiseen

kreikkalaista jogurttia
marjoja

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Kuumenna lettupannut (2 kpl) ja sulata niissä kookosöljy tai voi. Laita lettutaikinasta kökkäreet kumpaankin pannuun ja paista näitä muutama minuutti keskilämmöllä niin, että ovat tarpeeksi kiinteitä kääntämiseen.

Käännä kökkäreet ja tasoita lastalla letuiksi. Paista niin kauan, kunnes pinta on kullanruskea (noin 5 min). Käännä vielä tarpeen mukaan ja paista toiseltakin puolelta kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Tarjoile esim. kreikkalaisen jogurtin ja marjojen kera.

(c) kermanvalkoista.blogspot.fi

Kuvasta ei tullut hyvää, mutta maku oli sitäkin parempi. :)

4 kommenttia:

  1. Kirjoittelin pari päivää sitten eräänlaisen low carb lettusen ohjetta blogiini. Otanpa sinunkin ohjeesi ylös ja testiin, näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista, letut olivat tosiaan nameja! Käytän tätä sanontaa usein, mutta mieskin tykkäs! Ja se on usein merkki siitä, että resepti oli onnistunut eikä liian "hihhuli". ;)

    VastaaPoista