30. lokakuuta 2011

Kaunista sunnuntaiaamua




Heräilin tänä aamuna jo kuuden jälkeen talviaikaan siirtymisen vuoksi (muistittehan siirtää kelloja? :)). Pötköttelin sängyssä hieman yli seitsemään saakka mutta sitten nousin keittämään teetä ja selailemaan Hesaria. Sunnuntain Hesari on yksi lempiasioistani sarjassa Arjen luksusta, ja käytän usein monta tuntia sen lukemiseen.

Sytyttelin myös kynttilöitä vielä hieman hämärässä aamussa, ja keitin todella maukkaan puuron paahtoleipien kaveriksi. Kanelinen, raejuustoa sisältävä puuro toi mieleen jouluisen riisipuuron :). Josta tulikin mieleeni, että voisin joskus lisätä raejuustoa riisipuuroon. Näin siitä tulisi täyttävämpi ja maistuisi varmasti ihan samalle.


Kaneli-proteiinipuuro
1 annos
* luomu kaurahiutaleita (~1dl)
* voisilmä tai loraus rypsiöljyä
* puoli purkillista raejuustoa
* kurpitsansiemeniä
* ripaus suolaa
* ripaus kanelia
* ripaus steviaa*

Keitä puuro veteen, ja lisää loppuvaiheessa suola, kaneli ja voita. Kaada puuro lautaselle ja sekoita joukkoon raejuusto. Ripottele päälle hieman steviaa ja lopuksi vielä kurpitsansiemenet.

* Stevia on luonnollinen makeutusaine, joka ei sisällä yhtään energiaa eikä se siis myöskään nosta verensokeria. Aine tulee luonnosta ja sitä on käytetty jo iät ja ajat. Itse käytän sitä melkeinpä aina sokerin korvikkeena, ja siitä onkin tullut mun uusi lemppari! Leivonnassa käytän toki tavallista sokeria. Olen tehnyt blogipostauksen steviasta, ja löydät sen täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti