20. heinäkuuta 2011

GI-letut

Kokeilimme tänään GI-lettujen reseptiä, ja heti kun olin maistanut ensimmäisen palan tiesin, että mun on laitettava resepti tänne. Niistä tuli niin onnistuneita! Ne maistuivat samalta kuin tavalliset letut, tosin rakenne oli hitusen erilainen. Jopa lettuhirmu Rakaskin oli haltioissaan :).

Voin myös kertoa, ettei letuissa ole yhtään jauhoja! Hiilihydraatteja koko satsissa on kai vaivaiset 10g (ellei sitten psylliuminsiemenissä ole paljon hiilihydraatteja, en löydä tietoa tästä). Aika uskomatonta, eikö? Lopullinen hh-määrä riippuu sitten siitä mitä lettujen päälle laittaa, ja tänään me herkuttelimme mansikoilla, kuohukermalla ja päälle ripoteltiin myös steviaa. Stevian glykeeminen indeksihän on 0, mutta mansikoissa on paljon hiilihydraatteja. Noh, en ole millään vh-dieetillä joten sillä ei ole väliä, mutta oli aika mukavaa syödä vähähiilihydraattisia lettuja jotka onnistuivat loistavasti! Ne muistuttavat jotakin letun ja pannukakun välillä, sillä taikinasta (ja samalla letuista) tulee tosi paksuja. Kannattaa siis olla tarkka psylliumin kanssa. Vaihtoehtoisesti voi lisätä lisää vettä taikinaan jos siitä tulee liian paksua. Lettutaikinaa lorahtaa helposti liikaa pannulle, sillä taikina on melko paksua. Sitä kannattaa siis annostella vaikkapa lusikkaa apuna käyttäen.



GI-letut (n. 8 kpl)
*1 dl vettä
*2 dl kuohukermaa
*1 dl täysmaitoa (käytimme paremman puutteessa kevytmaitoa, siitäkin tuli hyvää)
*4 kananmunaa
*suolaa
*2 rkl psylliumia (esim. Fiberhusk)

Sekoita kaikki ainekset ja paista voissa kauniita lettuja. Muista lisätä psyllium viimeisenä ja tosi pieni määrä kerrallaan hyvin sekoittaen, sillä muuten taikinaan voi tulla klimppejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti