8. joulukuuta 2011

H&M:n mallit ovatkin mallinukkeja

H&M:n uusimmasta "skandaalista" uutisoitiin jo muutama päivä sitten mutta en vielä ole ehtinyt kommentoida sitä tänne. Oli kuitenkin ihan pakko jakaa tämä, sillä juttu on jotenkin niin absurdi.

Tarkkasilmäisten reagoinnin seurauksena H&M on myöntänyt, että se käyttää kaikissa bikini-, uimapuku- yms. kuvissaan mallinuken vartaloa. Luit aivan oikein! Yritys on kuvannut mallinuken, jonka jälkeen kehoa on photoshopattu niin että se näyttää aidolta ihmiskeholta. Eikun vaan leikkaa ja liimaa bikinit päälle ja voilà, siinä on meidän naisihanteemme.

Mallinuken käyttämisessä ei sinänsä tietty ole mitään pahaa, mutta mielestäni yritys voisi siinä tapauksessa käyttää sitä ihan reilusti niin, että katsojakin ymmärtää kyseessä olevan mallinuken eikä oikean ihmisen. Nyt musta tuntuu hieman siltä, että minua on höynäytetty. Jotenkin sitä nimittäin olettaa, että kuvissa olisi oikea ihminen kun se nyt kerran näyttääkin siltä. Toki olen myös hyvin tietoinen siitä, että kuvia photoshopataan nykyään koko ajan. Silti tämä on jotenkin niin hassu tilanne. Oudointa on se, että kuvissa näkyvät naismallit eivät kuulemma itse edes tiedä minkälaisiin kuviin he lopulta päätyvät, sillä vain heidän päätään käytetään kuvissa.

En olisi koskaan voinut kuvitella tällaista, mutta nyt kun tiedän, niin olisihan se pitänyt tajuta. Jokaisessa kuvassa on nimittäin ihan identtinen kroppa. Toivottavasti näitä kuvia tiirailevat ihmiset ymmärtävät, että kyseessä on todellakin feikki nainen. Mallinuken vyötärönympäryskin taitaa muuten olla viisivuotiaan lapsen tasoa vai miten se nyt olikaan. Omat kauneusihanteet kannattaa siis hakea muualta kuin H&M:n mainoksista.

Odotan innolla, milloin normaaleissa mainoskuvissa alkaisi näkyä oikeita, muodokkaita naisia :). Vinkatkaa ihmeessä jos tiedätte missä sellaisia malleja käytetään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti