31. joulukuuta 2012

Pitsapohja (vhh)

Vihdoinkin!

Rakastan pitsaa yli kaiken, mutta sen tekeminen on jäänyt vähemmälle viime aikoina kun olen keskittynyt enemmän ja enemmän hiilihydraattien minimoimiseen. Syön sitten hiilarini mieluummin jälkkärien muodossa. ;) Nyt olen kuitenkin löytänyt ihan loistavan ja niin hyvän pitsapohjan, etten enää kaipaa sitä vanhaa "oikeaa" pohjaa. Ennen saatoin jättää esimerkiksi reunat, nyt syön viimeisetkin muruset. Pohja myös täyttää ihan eri tavalla kuin tavallinen pitsapohja, sillä tähän tulee juustoa ja kananmunia, ja nyt syön usein vain 1/4 pitsan ja tulen ihan täyteen. Maku on vähähiilihydraattisyydestä huolimatta tosi hyvä, ja tästä todisteena mieheni rakkaus tätä karppipohjaa kohtaan. On kuulemma niiiiiin hyvää!

Minun onkin pitänyt jakaa tämä ohje jo kauan sitten, joten tässä tämä, vihdoin ja viimein:

kermanvalkoista.blogspot.fi

Pitsapohja (vähähiilihydraattinen)
n. pellillinen

100 g raastettua täysrasvaista juustoa, mielellään melko voimakasta jos makuhermot sallivat
4 kananmunaa
0,75 dl kuohukermaa
1 rkl psylliumia
0,5 dl mantelijauhoja
0,25 dl kookosjauhoja
ripaus suolaa

Vatkaa kananmunat, kerma, psyllium ja jauhot sähkövatkaimella ja lisää lopuksi juustoraaste. Anna seistä n. 5 min. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Huom: älä pelästy tässä vaiheessa! Taikina on tosi löysää ja sen kuuluukin olla. Levitä taikina kädellä niin, että vedät pitkiä vetoja ja teet pohjasta lopulta pyöreän (mieheni tekee tämän myötäpäivään aloittaen keskeltä ja tehden pohjasta koko ajan ohuemman ja ohuemman, pyörittäen samalla uunipeltiä). Pohjasta saa tulla tosi ohut, sillä se kohoaa uunissa.

Paista 175'C uunissa 15 minuuttia. Laita sen jälkeen halutut täytteet päälle ja jatka paistamista 200'C uunissa. Me teimme eilen lempipitsamme eli ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa ja rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti