21. toukokuuta 2011

Lasten suusta


Tänään kääntelin aamun hesarin sivuja hieman tavallista myöhemmin, sillä aamulla väsytti niin kamalasti etten jaksanut nousta sängystä niin aikaisin kuin yleensä. Toisaalta aamiainen oli ihanan rauhallinen ja istuin todella pitkään aamiaispöydässä. Herkuttelin tuoreilla mansikoilla, puurolla ja maalaispatongilla, jonka päälle sivelin reilusti tuorejuustoa, ja luin rauhassa lehteä. Hesari toi hymyn huulilleni, sillä C-sivuille oli koottu lasten lausahduksia. Tässä parhaita paloja:

" Toivoisin, että kaikki lapset oppisivat asioita nopeammin kuin tällä hetkellä. Että kaikki lapset, jos haluaisivat, voisivat perustaa oman salakielen ja salakielisanat. "
*
" Haluaisin muuttaa tarhan linnaksi, siksi koska kuningas pitäisi järjestyksen. Se ei tykkää, että on epäsiistiä. "
*
" Lasten pitäisi saada hyvä aamiainen ja kaikki sanoisi, että  " sopu sijaa antaa ". Aikuisten pitäisi olla kilttejä, että he antaisivat lasten tehdä aika paljon erilaisia juttuja - vaikka töitä. "
*
" Aikuiset ei saa ottaa niskasta kiinni. Pyöriä pitäisi olla enemmän - sillai kymmenen. Ja päivälevolle pitäis saada ottaa kaksi unikaveria ja pitäis olla leikkimiekkoja tarhassa, sellasia muovimiekkoja. Joka päivä pitäis olla lelupäivä. Lasten pitäisi saada pelata koko ajan pleikkaa. "
*
" Minun mielestäni lapsilla on liikaa tappeluja ja riitoja. Riitaa tulee useimmiten siitä, mitä leikittäisiin. Kuitenkin leikissä voi olla mitä vaan: Jos toinen haluaa leikkiä muumeja ja toinen sirkusta, voidaan olla muumisirkusta. Jos kaikkien toiveet saadaan mukaan, tulee vähemmän riitaa ja jää enemmän aikaa leikkiin. "

Lasten juttuja on niin mukava lukea, koska heiltä asiat tulevat suoraan sydämestä sen kummemmin miettimättä tai asioita häpeilemättä. Ihanan suorapuheista sakkia! :)

Tänään on muutenkin aika mukava päivä luvassa. Rakas lähti omille asioilleen joten saan nautiskella ylhäisestä yksinäisyydestä. Kohta lähden pitkälle kävelylenkille, jonka jälkeen ajattelin hieman hoitaa noita opiskelujuttuja eteenpäin. Illalla luvassa on romanttinen illallinen just for us two, ja menu näyttää tältä:

Sitruunainen lohicarpaccio avokadoöljyllä ja kapriksilla
*
Vuohenjuusto-viinirypälerisotto
*
Macarons-leivoksia ja portviiniä

Metsämarjamacarons-leivoksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti