25. toukokuuta 2011

Ihana raakasuklaa!


Oli nyt vielä pakko tulla tänne hehkuttamaan yhtä monista herkuistani. Tällä kertaa suitsutuksen kohteena on raakasuklaa. Se on niin mahtavan makuista ja antaa sellaisen energiaboostin, että pakkohan siitä on jotain kirjoittaa. Olen maistellut muutamia eri raakasuklaita ja myös kotitekoista (tosin ei omasta takaa), ja itsetehdyn suklaan lisäksi yksi suosikkini on Consciousin suklaat. Lempparimakuni on Mint Hint, joka on kuin terveellisempi versio After Eightistä (nami!).

Raakasuklaahan tarkoittaa suklaata, joka on valmistettu alle 42 asteessa (eli mitään ainesosia ei ole kuumennettu tuon lämpötilan yli). Mintunmakuinen raakasuklaa sisältää piparminttuöljyä, joka antaa sille sen After Eightmaisen makunsa. Suklaan kaakaopitoisuus on 60 % ja se saa makeutensa agave nektarista joka on luonnollinen makeutusaine. Suklaa ei sisällä lainkaan sokeria, ja se on lisäksi laktoositon, gluteiiniton ja soijaton. Tämä raakasuklaa sopii myös vegaaneille.

Raakasuklaata voi ostaa netistä tai suomalaisista ekokaupoista kuten Ruohonjuuresta. Sitä voi myös tehdä itse, ja netistä saakin ostaa aloituspakkauksia joissa on kaikki tarvittava raakasuklaan valmistamiseksi. En tosin koskaan ole kokeillut valmistusta, vaan olen saanut nauttia muiden tuotoksista :). Suosittelen lämpimästi, sillä raakasuklaa on todellakin ihaninta johon olen tutustunut viime aikoina! Olen jopa ostanut kotiini suklaanibsejä (vain kaakaota, ei muuta) ja laitan niitä sitten smoothie-juomiin tai aamupuurooni. Pieni varoituksen sana kuitenkin: raakasuklaa voi antaa sellaista potkua, että illalla ei kannata syödä liikaa raakasuklaata jos haluaa saada unen päästä kiinni :).

Lisätietoja saat esimerkiksi Raakasuklaa.com-sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti