3. tammikuuta 2012

Liikuntavuoden kick-start: Inspiroiva liikuntaviikko

Dippipunnerrus
Niin loppuun kaluttu aihe kuin se onkin, moni tekee uuden vuoden tienoilla lupauksia uudesta, ehommasta minästä. Itse en lupauksista perusta, mutta liikuntakipinän löytäminen (tai sen etsiminen) on tosi hyvä juttu. Itse olen liikkunut aina - välillä enemmän, välillä vähemmän. En kuitenkaan pärjäisi ilman liikuntaa, sillä se on henkireikäni ja tapa pysyä kunnossa sekä fyysisesti että psyykkisesti. Vaikka onkin tosi kiva näyttää hyvältä (enkä nyt siis kehu itseäni vaan viittaan liikuntaan kehonmuokkaajana ihan yleisesti), liikkuminen on tosi tärkeää sekä kehon hyvinvoinnille että mielelle. Liikkuva keho voi hyvin, ja sivutuotteena myös mieli voi hyvin. Siksi ihan jokaisen kannattaa liikkua juuri sellaisen lajin parissa joka inspiroi ja saa hymyn huulille, ikään tai kokoon katsomatta :).

Usein liikunnan aloittaminen on vaikeaa ja motivaation ylläpitäminen vielä vaikeampaa. Netti pursuaa ohjeita, mutta löysin yhden positiivisuutta ja järkevyyttä huokuvan ohjeistuksen. Nappasin sen erään brittiläisen personal trainerin haastattelusta, sillä tämä tuo esille liikunnan iloa. Siispä, tässä seitsemän päivän liikuntasuunnitelma ihan kaikille, jotka haluavat saada hyvän alun liikunnantäyteiselle vuodella 2012. Jos olet aloittelija, suosittelen että vaihdat yhden treenikerran yhteen lisälepopäivään. Tarkoituksena ei missään nimessä ole rääkätä itseään hengiltä vaan nautiskella liikunnasta ja löytää sen ilo :).

Seitsemän päivän liikuntakick-off

Päivä 1: Mene kävelylle, mieluiten johonkin rauhalliseen paikkaan kuten metsäpolulle, ja vain nautiskele raikkaasta ulkoilmasta.

Päivä 2: Tee kyykkyjä*, askelkyykkyjä* ja perus punnerruksia.

Päivä 3: Pyydä ystävää mukaan ja menkää pelaamaan esim. tennistä, sulkapalloa tai squashia. Tai menkää vaikka yhdessä ulkoiluttamaan koiria, kunhan teet jotakin yhdessä jonkun toisen kanssa. Yhdessä liikkuminen sitouttaa liikuntaan ja piristää.

Päivä 4: Lepo

Päivä 5: Kokeile jotakin lajia, jota et ole koskaan aikaisemmin kokeillut. Vaihtoehtoisesti: mene lenkille tai kävelylle mutta valitse ihan uusi reitti.

Päivä 6: Tee 20-minuutin kävely- tai juoksulenkki (tai tee intervallitreeniä, jolloin voit vaihdella kävelyn ja juoksun välillä). Tee lopuksi vielä kyykkyjä (20), askelkyykkyjä (15 per jalka), punnerruksia (10) ja dippipunnerruksia (10). Älä pidä taukoja liikkeiden välissä. Kun olet tehnyt dippipunnerrukset, pidä korkeintaan parin minuutin tauko ja toista sarja kyykyistä dippipunnerruksiin.


Päivä 7: Tee jotakin rauhallista ja rauhoittavaa. Suosittelen jooga- tai pilatestuntia tai vaihtoehtoisesti hierontaa. Tai vain lepoa.

* Ohjeet kyykkyihin ja askelkyykkyihin

Kyykky

Askelkyykky



2 kommenttia: