13. tammikuuta 2012

Tehotreeni jumppapallolla

Olen ihan hulluna jumppapalloihin. Niillä on hauska lämmitellä pomppimalla ylös alas ja ne ovat tosi tehokkaita treenikavereita kun halutaan tehdä kunnon lihaskuntotreeniä. Oman kehon paino toimii vastuksena ja pallo tuo treeniin lisähaastetta. Jotta pallo ei karkaa käsistä tarvitaan keskivartalolihasten hallintaa, ja näin ollen pallo onkin yksi suosikkivälineistäni.

Kokosin tähän joitakin hyviä treeniliikkeitä joista pidän itse tosi paljon. Nämä ovat osittain hyvin haastavia, joten ihan aloittelijoiden kannattaa varmastikin aloittaa hieman helpommasta treenistä. Kuten aina muutoinkin, keskivartalolihasten on pystyttävä kannattelemaan kehoa jotta liikkeet on mahdollista tehdä puhtaasti läpi.

Joitakin vinkkejä: Lankkuasennossa (esim. Ball Plank Roll Out-liikkeessä) keskivartalo on pidettävä suorana. Keskivartaloa ei pidä päästää repsahtamaan alas eikä peppua myöskään pidä pitää liian ylhäällä. "Lankku" onkin kuvaava sana, sillä vartalon tulisi olla suora kuin lankku ;). Tosi hyvä keskivartalotuki on tärkeää myös kahdessa viimeisessä liikkeessä.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti