20. lokakuuta 2012

Lakritsinjuuresta, kanelista, appelsiinin kuoresta... niistä on loistava tee tehty

Vietin perjantaita I love me-messuilla messukeskuksessa. Alkuiltapäivän vilinän jälkeen saleissa alkoi olla vähän väljempää ja nähtävää riitti moneksi tunniksi. Ensimmäistä kertaa (?) tällä nimellä järjestettävät, entiset muoti-, kauneus- ja terveysmessut sisälsivät näiden em. teemojen lisäksi myös koru- ja kellomessut.

Mulla oli noin kolmisen tuntia aikaa kierrellä messukeskusta, ja suuntasin heti ensimmäiseksi terveyspuolelle. Terveysmessuilla oli satoja näytteilleasettajia aina superfood-kaupoista ja kahviloista kuntosaliyrittäjiin ja kauneushoitoloihin. Mukaan tarttui mm. superfoodseista aurinkokuivattuja mulperinmarjoja, chia-siemeniä, raakasuklaatuotteita sekä teetä. Nuo mulperinmarjat ovat niin hyviä - ne maistuvat hieman toffeemaiselta vaikka niihin ei ole lisätty mitään. Menevät siis vaikkapa leffanaposteltavista. Ja ne ovat tietenkin täynnä ravintoaineita, mm. eri vitamiineja ja rautaa. Mulperinmarjojen sanotaan mm. puhdistavan maksaa ja auttavan anemianhoidossa. Mene ja tiedä, mutta herkullisia ne ainakin ovat!

Varsinaisen yllätyksen kuitenkin koin eräässä superfoodseja myyvässä kojussa, kun iskin silmäni superkauniiseen pakkaukseen. Tuote paljastui yrttiteeksi, jota ei vielä toistaiseksi myydä Suomessa. Kyseessä on lakritsinmakuinen yrttitee jota pääsin maistelemaan, ja... miten sen nyt sanoisi... USKOMATTOMAN HYVÄÄ!!! Puhdas ja hyvä maku, ja voi elämä mikä jälkimaku. Todella makea ja lakritsainen. Mä olen lakritsi-ihminen henkeen ja vereen, ja voin kertoa että tämän teen myötä voin nautiskella lakritsista hyvällä omalla tunnolla vaikkapa joka päivä. :)

kermanvalkoista.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti