16. lokakuuta 2012

Leipäjuustokastiketta ruusukaalin kera

Olen joskus aikoja sitten saanut jostakin leipäjuustokastikkeen reseptin jota olen kuolannut jo vuosia mutta jota en jostain syystä ole koskaan kokeillut. Nyt päätin vihdoin ja viimein tarttua haasteeseen ja kokeilla reseptiä. Oli hyvää (ja helppoa)! :)

Tässä resepti kaikkien karppaajien ja muidenkin herkkusuiden iloksi:

kermanvalkoista.blogspot.fi

Leipäjuustokastike
(3-4 annosta)

voita
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
0,5-1 punainen chili
1 tl kokonaisista, kuivatuista koriantereista murskattua korianteria
hieman curryä
mustapippuria
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
2 dl kuohukermaa
600 g leipäjuustoa (täysrasvaista tietenkin)
suolaa maun mukaan

Silppua valkosipulinkynnet sekä chili. Sulata iso nokare voita paistinpannulla ja lisää oliiviöljy. Lisää valkosipuli- ja chilisilppu sekä mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää sen jälkeen paseeratut tomaatit ja kerma. Lämmitä kiehumispisteeseen. Lisää lopuksi kuutioitu leipäjuusto ja mausta suolalla niin halutessasi. Anna kastikkeen porista noin 5 min tai kunnes juusto sulaa hieman.

Tarjoile lämpimien ruusukaalien kera (keitä ruusukaalit noin 5-10 minuuttia kunnes ne pehmevät. Lisää päälle parmesaanilastuja ja voita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti