18. lokakuuta 2012

Torstai on pannukakkupäivä

Kohtaus lounaalta - jälkkäriksi on pannukakkua ja kaikki ympärilläni mättävät sitä hyvällä ruokahalulla, ison kermakeon ja hillopläjäyksen kera tietenkin. Minä, laktoosivammaisena ja hiilareita ainakin arkena välttävänä jään tuijottamaan muiden herkkuhetkeä kuola valuen.

Kohtaus illalliselta - kun homejuusto-kinkkupasta (eli kesäkurpitsapasta) on syöty, keksin tehdä pannukakkua. Siis täysmaitoon ja mantelijauhoihin. Mistäs ihmeestä minä tuon idean sain? :)

Ei sitten kulunut montaa minuuttia kun olin jo vispannut pannukakkutaikinan valmiiksi. 20 min turvottamista ja sitten uuniin. Seuraksi vatkataan tietenkin kermaa. Hillon virkaa toimittaa itse tekemäni "äppelmos" eli omenamuussi. Senkin reseptin voisin jakaa täällä joku kerta, vaikka siihen tuleekin vain kotimaisia omppuja ja steviaa. Omenat eivät toki ole hiilareista vapaita, mutta se on silti parempi vaihtoehto kuin sokerilla kyllästetyt hillot.

Itse pannukakkureseptin löydät täältä. Muutin sitä tällä kertaa hieman ja siitä tuli paljon parempaa kuin edellisellä kerralla. Suurimpana syynä on varmasti kolmen kananmunan käyttäminen neljän sijaan.

1 kommentti: