4. lokakuuta 2012

Steviasuklaata väsymykseen

Onneksi on torstai! Olen tehnyt tällä viikolla niin pitkiä päiviä etten oikeastaan ole ehtinyt muuta kuin tulla kotiin nukkumaan. Kylläpä väsyttää! Huomenna taidan painella salille töiden jälkeen, sillä en todellakaan ajatellut viettää perjantai-iltaa toimistolla. Punttien nostelu kun on paljon hauskempaa! ;)

Hauskaa on myös herkuttelu, ja innostuinkin toden teolla kun törmäsin eräänä viime viikon iltana stevialla maustettuun suklaaseen ollessani mieheni kanssa ostoksilla Mankkaan K-supermarketissa. Kyseisestä kaupasta löytyy melkeinpä mitä tahansa, joten sinänsä tämä löydös ei ollut yllätys. Mutta olipa kumminkin, sillä en ole törmännyt steviasuklaaseen aikaisemmin. Meinasin jättää suklaan hyllyyn sen kovan hinnan vuoksi (5,5 e per 100 g... auts!), mutta uteliaisuus voitti.

Suklaa sisältää 6,5 g proteiinia ja 32 g hiilareita per sata. MUTTA. Ravintosisältöluettelon mukaan suklaa sisältää vain vähän päälle 3 g "imeytyviä hiilihydraatteja". Tunnustan nyt suoraan että mulla ei ole harmainta aavistusta siitä, mitä tällaiset imeytyvät hiilarit tarkoittavat, vaikka nimi antaakin osviittaa siitä, että vain 3 hiilarigrammaa per sata grammaa suklaata imeytyisi kehoon. Kuulostaa vähän hassulta. Tiedän vain sen että kaikki stevia ei ilmeisesti ole hiilaritonta, vaan halvemmat steviat sisältävät jopa aika paljon hiilihydraatteja. Voisiko tässä olla kyse siitä? Mutta miksi ne olisivat sitten imeytymättömiä hiilareita? I'm confused..

No, tärkeimpään asiaan eli makuun. Aluksi suklaa maistui namilta. Maku muistutti hieman joulukalenterin suklaata, josta pidän ainakin itse. Vaikka tämä steviasuklaa on tummaa suklaata, maistui se tosiaan melko maitosuklaamaiselta mikä oli ihan kiva twist. Valitettavasti jälkimaussa oli stevialle tuttua äklömakeutta mikä jätti "epätodellisen", feikin tunteen suuhun. En tiedä miten voisin kuvailla sitä paremmin, mutta suuhun jää siis sellainen tunne että en syönyt oikeaa sokeria vaan jotakin keinotekoista. Ja niinhän se tietysti onkin, mutta sen ei pitäisi maistua. Itse syön esim. joka aamu stevialla makeutettua rahkaa, jonka maussa ei ole mitään feikkiä vaan se on vain yksinkertaisesti hyvää. Lieköhän nyt sitten taas kyse jostakin halvemmasta steviaversiosta. Lisäksi jälkimaku oli yleisestikin aivan liian makea.

Kovan hinnan ja ei-niin-ihanan jälkimaun takia taidan siis jättää ainakin tämän suklaan suosiolla hyllyyn. Oikea tumma suklaa on niin paljon parempaa, ja hei, joskus sitä voi herkutella ihan normisuklaallakin. ;)

kermanvalkosta.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti