13. lokakuuta 2012

Portviiniä ja herkkuja

Mikä ihana (hiilarimättö)lauantai! Sain nukkua pitkään, syödä aamiaista ihan rauhassa lehteä lukien ja nautiskellen aamusta. Päivällä läksimme mieheni kanssa Helsinkiin syömään herkullista pitsaa (Denniksen vuohenjuusto, buffalomozzarella, parmankinkku, rucola ja balsamico-setti on to-die-for) ja kiertelemään kaupoisa (Stockan Hullut päivät tosin kiersimme kaukaa...). Iltapäivällä päädyimme istuskelemaan yhteen keskustan kahviloista. Rakastan ihmisten tuijottelua, ja mikäs siinä ihmisiä katsellessa ja höyryävää chai-lattea juodessa. :)



Kahvilahetken jälkeen kävimme nappasimme Chjokosta mukaan käsintehtyjä suklaakonvehteja sekä macarons-leivoksia. Chjokon kaikki tuotteet ovat yhtä nameja, mutta rakastan varsinkin samppanjanmakuisia konvehteja sekä suklaata ja suolakiteitä yhdisteleviä tuotteita. Kurvasimme vielä Alkon kautta kotiin, ja mukaan tarttui Glorian Ruoka & viini-lehden suositusten mukaisesti italialaista Verrocchio Valpolicella Superiore Ripassoa, tosin 2010 vuosikertaa 2009 sijaan. Tämä viini on tehty amaronen rypälemassasta, minkä vuoksi siinä on erityistä mausteisuuttaa ja täyteläisyyttä. Varma hitti siis. Ja koska koleina syysiltoina on ihanaa nauttia hyvästä portviinistä, sijoitimme loistavan hyvään mutta silti halpaan Graham's Late Bottled Vintage Portiin.

Valitettavasti mulla on taas jälleen kerran heikko ja flunssainen olo. Päätä jomottaa ja väsyttää ihan kamalasti. Alan jo vakavasti pohtia jonkinmoisen syysmasennuksen mahdollisuutta! Oli mikä oli, tälle päivälle suunnittelemani salireissu saa odottaa ainakin huomiseen. Keskityn nyt siis siihen portviiniin ja macaronseihin. Doctor's order!! ;)

1 kommentti:

  1. Oijoiii nam! :) Toivottavasti nuilla eväillä saa ainaki hetkeksi syysmasennuksen kaikkoomaan, hus siitä! :)

    VastaaPoista