5. heinäkuuta 2012

Grilliherkut

Kerrostaloasumisen huonona puolena on, paitsi oman pihan puuttuminen ja naapurin kurittomat lapset, myös grillauskielto. Ymmärrän kiellon täysin enkä missään nimessä edes haluaisi grillata omalla parvekkeellani kaiken sen savun ja hajujen vuoksi, mutta rakastan grillaamista (tai ainakin grilliruoan syömistä!) ja joudunkin elämään vieroitusoireiden kanssa aina kun oleskelen asunnossamme. Onneksi olemme kuitenkin saaneet viettää lomaamme mökeillä joista saattaa puuttua sisävessa tai parhaimmat satelliittikanavat mutta ei ainakaan grilliä! ;)

Grilliin on helppo lastata makkaraa, mutta sillä saa myös niin paljon muuta aikaiseksi. Meidän lemppareita ovat ananas (joka glaseerataan balsamicolla), koskenlaskijatäytteiset ja pekoniin käärityt jumboherkkusienet, broilerin fileepihvit, kasvisnyytit (reilusti öljyä ja valkosipulia sekaan) sekä maissi (voilla siveltynä ja päälle suolaa).

Kuva: chimeraobscura.com

Grillissähän voi myös tehdä jälkkäriä, ja yksi herkullinen ja tosi helppo vaihtoehto on grillata banaaneja. Banaanit huuhdotaan kuorineen päivineen, kuivataan ja laitetaan grilliritilän päälle kun grilli ei enää ole niin kuuma. Hedelmiä grillataan noin 5-10 min kunnes ne tummuvat reilusti. Sen jälkeen banaanit kuoritaan ja tarjoillaan esimerkiksi vaniljajäätelön kera. Toinen vaihtoehto on tehdä kuoreen viilto ja täyttää banaani maitosuklaapalasilla. Suklaa sulaa grillissä ja pehmeän ja lämpimän banaanin voi lusikoida suoraan kuoresta suklaineen kaikkineen. Sen voi myös laittaa lautaselle ja nauttia vaniljajätskin kera. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti