20. heinäkuuta 2012

Indonesian terveiset

Mikäli reissuaikataulumme on pitänyt, lomailemme tällä hetkellä maailman suurimmassa saarivaltiossa Indonesiassa. Tarkoituksena on käydä ainakin Balilla ja myös matkustella ympäriinsä. Olemme jättäneet matkasuunnitelmiin sen verran joustoa että jo varatut hotellit voi tarvittessa perua jotta voisimme lähteä ex tempore minne mieli halajaa. Suunnitelmissa on ennen kaikkea viettää aikaa vain loikoillen ja nauttien hiekkarannoista ja uimisesta.

Lennot Suomesta Indonesiaan, esim. Balille ovat yleensä melko kalliit. Me maksoimme omista lipuistamme pitkälti yli tonnin, mutta toisaalta eläminen täällä on tosi halpaa. Olemme maksaneet neljän tai viiden tähden hotelleista halvimmillaan 15 e per henk per yö, eli asuminen täällä on tosi edullista. Ruokakaan ei maksa paljoa, riippuen toki siitä missä syö. Täältä löytyy myös fine dining-paikkoja, mutta perusravintolassa saa alku-, pää- ja jälkiruoan noin kympillä. Kilon hedelmiä saa kaupasta parhaimmillaan alle eurolla, rantasandaalit maksavat pari euroa jos sitäkään, mani-ja pedikyyri maksaa alle viisi euroa ja brassinkin saisi noin kuudella eurolla. Elämiseen menee siis paljon vähemmän kuin esim. Euroopassa, joten siinä mielessä lentojen hinnat maksavat itsensä takaisin.

Miinuksena on tietenkin pitkä lentoaika, ja matka-aika on helposti yli 20 tuntia. Sen vuoksi täällä kannattaa ehdottomasti oleskella pidempään kuin viikko! Samaan reissuun voi sisällyttää esim. Australian käynnin, sillä Australia sijaitsee melkeinpä suoraan Indonesian alapuolella. Ja koska Indonesia sijaitsee ihan päiväntasaajan kohdilla, ilmasto on ihan loistava. Päivät ovat suurin piirtein 12 tunnin pituisia ja aurinkoa riittää koko ajan. Pieniä sadekuuroja on kai koko ajan, mutta ne väistyvät tosi nopeasti. Oikeastaan kesä onkin parasta aikaa matkustaa Indonesiaan sillä silloin täällä on kuiva kausi meneillään. Talvella sataa enemmän, mutta silloinkin sade rajoittuu yleensä puoleen tuntiin päivässä. Ei paha siis!

Paljon terkkuja täältä maapallon toiselta puolelta,
Nanna ♥

Kaikki kuvat: travel.nationalgeographic.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti