14. heinäkuuta 2012

Sykkivä Singapore

Terveisiä Kaakkois-Aasiasta! Olemme tällä hetkellä nauttimassa kuumasta ja kosteasta Singaporesta ja sen ihmisvilinästä. Haluan mielelläni jakaa hieman vinkkejä tästä kaupungista, mutta koska olen ajastanut tämän kirjoituksen, inspiraationa toimii tällä kertaa Me Naisissa julkaistu juttu Singaporesta. Lehti otsikoi jutun "Kimallusta & kuhinaa", joka onkin aika hyvä tapa kuvata tätä upeaa kaupunkia josta löytyy niin pilvenpiirtäjiä kuin ihania rantojakin.

Singapore on siisti kaupunki jossa pärjää hyvin englannilla. Tekemisestä ei pitäisi olla puutetta, sillä täältä löytyy modernin suurkaupungin kaikki herkut. Ensimmäinen ja tärkein vinkki on varmasti shoppailu. Singaporesta löytyy Louis Vuittonin, Chanelin ja Hermésin putiikit (muutamia mainitakseni), mutta täältä löytyy myös paljon kohtuuhintaista muotia. Näin suomalaisesta näkökulmasta kiinnostavia ovat ainakin Abercrombie & Fitch ja lempikauppani Banana Republic. Jo Singaporen kv-lentokenttä on shopping mekka, sillä sieltä löytyy älytön määrä niin luksus- kuin budjettiliikkeitäkin. Jos Aasian matkalla ei ole aikaa yöpyä Singaporessa, kannattaa siis ainakin tehdä välilasku täällä ja käyttää muutama tunti lentokenttäostoksiin.

Kuva: manilenio.com

Täällä on toki paljon muutakin tekemistä, ja yksi ehdottomista jutuista on ravintolakulttuuri. Singaporesta löytyy gourmetluksusta mutta myös paljon katukojuja joista aterian voi saada muutamalla eurolla. Keittiöt ovat yleisesti ottaen hygieenisiä joten ravintolakäynnit voi tehdä huoletta. Singaporen ruokakulttuuri onkin yksi asia jota odotin matkaltamme eniten. Olen kuullut hurjasti suitsutusta ravintoloista ja ruoasta, ja mikäs voisi olla sen parempaa tällaiselle herkkusuulle? :)

Suurkaupungista löytyy tietenkin myös pilvenpiirtäjiä, ja vannoutuneena NYC-fanina voin sanoa että mielestäni massiiviset pilvenpiirtäjät ovat kerrassaan upeita ja kiehtovia. Hotellien katoilla on maisemauima-altaita ja suurten rakennusten yläkerroksissa henkeäsalpaavia maisemaravintoloita ja -baareja. Vaikka mulla onkin kamala korkean paikan kammo, olen silti ainakin tähän saakka elämässäni kyennyt nauttimaan näistä korkeista ihanuuksista. Rohkeuteni ei kuitenkaan välttämättä riittäisi lähtemään Singaporen tunnetun maailmapyörän, Singapore Flyerin, kyytiin. Auringonlasku on kuulemma upea elämys tässä maailmanpyörässä, mutta se kohoaa 165 metrin korkeuteen (30 metriä korkeammalle kuin London Eye), ja se voi yksinkertaisesti olla mulle liikaa. Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan! ;)

Kuva: cheaphotelflight.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti