17. toukokuuta 2012

Maailman helpoimmat skarppireseptit

En voi sietää sanaa 'karppi'. Se on jotenkin niin ärsyttävä! Karppausta paremmin omaa ruokavaliotani voisi kuvailla sanalla skarppaus, sillä syön hiilihydraattitietoisesti, en hiilihydraatteja välttäen. Aamupuurostani en luovu ja banaaneja rakastan. Siispä tässä teille uusia skarppireseptejä (jotka sopisivat kyllä tiukempaankin ruokavalioon), olkaapas hyvät! :)

Ensiksi paljastan reseptini loistaviin jauhelihapihveihin, jotka ovat tosi helppotekoisia ja tietysti maistuvia! Reseptin bongasin Sara La Fountainin upeasta kirjasta Passion for Food, josta tämä resepti löytyi hampurilaissalaatin yhteydestä. Muutin tosin reseptiä hieman. Oli muuten hyvä salaatti!

kuvat: kermanvalkoista.blogspot.com

Jauhelihapihvit
(neljälle)

400 g luomujauhelihaa
1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
1 tl raastettua piparjuurta (piparjuuritahna käy yhtä hyvin)
Hickory-grillikastiketta (antaa pihveille savunmakua)
grillimausteseosta myllystä (sis. mm. suolaa, pippuria, paprikajauhetta, korianteria...) TAI
pippuria ja suolaa
öljyä

Sekoita kulhossa jauheliha, valkosipuli ja piparjuuri. Lisää muut mausteet. Muista maustaa reilulla kädellä! Muotoile neljä yhtä suurta pihviä ja paista pannulla tilkassa öljyä noin 3 minuuttia per puoli. Laita pihvit sen jälkeen uunivuokaan ja paista 180'C uunissa 12-15 minuuttia.


Broileri-fetavuoka
(neljälle)

400 g broilerin fileesuikaleita
600 g kasviksia
200 g fetajuustoa (täysrasvaista tavaraa)
400 g maustettua tomaattikastiketta tai tomaattimurskaa
mausteita

Paista suikaleet kuumalla pannulla hieman ruskeiksi (mutta älä paista liian kauan). Lisää paistamisen loppupuolella mausteet. Me lorautimme sekaan soijakastiketta ja maustoimme merisuolalla, mustapippurilla, tuoreella basilikalla, chilijauheella, paprikajauheella ja valkosipulilla.

Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi ja leikkaa feta kuutioiksi. Laita kasvikset ja fetajuusto uunivuokaan, ja lisää lopuksi hieman väriä saaneet fileesuikaleet. Kaada päälle tomaattimurska. Me käytimme Jenkkilästä tuotua maustettua tomaattikastiketta. Jos käytät tomattimurskaa, muista maustaa ruoka kunnolla. Paista 200'C uunissa noin 30-40 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköisiä reseptejä. :) Mä en myöskään tykkää karppi-sanasta, koska siitä paistaa ihmisten tarve luokitella syömiset johonkin täsmälliseen kategoriaan. Söin ennen kai "oikeaoppisen karpisti", mutta olen havainnut, että hiilari tietyillä aterioilla lisää mun hyvinvointiani ja kehitystäni liikuntaharrastuksissa, ja esim. hedelmien ja marjojen rajoittamista en ymmärrä ollenkaan.

    Mutta ennen kaikkea halusin vain tulla sanomaan, että tykkään blogistasi tosi paljon, sillä täältä paistaa sellainen rento elämänasenne yhdistettynä omasta hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimiseen. :) Tämä blogi on myös visuaalisesti kadehdittavan kaunis!

    VastaaPoista
  2. Veera, kiitos kommentistasi ja ihanista sanoista! ♥ Aivan upeaa jos blogini visuaalinen ilme ja sisältö miellyttävät! :)

    Mä olen tismalleen samaa mieltä hedelmien ja marjojen rajoittamisesta, sillä mielestäni siinä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Luulen että tämä nykyinen laihdutushysteria, ja varsinkin joku ihmeellinen tarve hallita syömistä sataprosenttisesti, johtaa ylilyönteihin.

    Kohtuudella kaikkea-periaatteella olen porskuttanut tähän asti ja aion myös jatkaa sillä linjalla. Kun mikään ei ole kiellettyä, ei leivokset keskellä viikkoa eikä pari lasillista skumppaa ihan muuten vaan, ei koskaan tule mitään hirveitä himojakaan. :)

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä täälläkin ollaan teidän kanssanne. Kolmatta vuotta skarpisti syöden olo on mitä mainioin. Kopsasin sen sinun sipulipiirakan pohjan jo muihinkin piiraisiin. Se on kyllä ihan paras piiraspohja. Sipulipiirakkaa on tehty jo pitkin ja poikin uuttamaata usean hekilön voimin ;=)

    VastaaPoista
  4. Jeejee, hauska kuulla Tiiti että resepti on tykätty!! :)

    VastaaPoista
  5. Heiiii kiitos resepteistä, näyttää herkullisilta ja menevät kokeiluun. :) Täälläkin on skarppaaja, mutta ei suinkaan karppaaja :p

    VastaaPoista
  6. Vaikuttaapa hyvältä, täytyy kokeilla! :) Itse teen ruokia hieman fiiliksen mukaan mutta yleisesti ottaen hyvin terveellisiä, kevyitä mutta täyttäviä juttuja.

    VastaaPoista