30. toukokuuta 2012

Valokynän käyttö

Vietin eilen koko päivän hoidellen pakollisia asioita ja shoppaillen. Ostoslistalla oli kaikkea vaatteista vitamiineihin, mutta tärkeimpänä listalla komeili YSL:n Touche Eclat-valokynä. Valokynäni loppui jo pari viikkoa sitten ja olen sen jälkeen kuluttanut pääni puhki miettien että odottaako äitini tulevaa ulkomaanmatkaa ja saada valokynä vähän halvemmalla tax freen tuliaisina, vaiko marssia suoraan Stockalle ja ostaa se sieltä. No, menin sitten Stockalle sillä en jaksanut enää odottaa.

Nyt meikkibägissäni komeilee YSL:n valokynä sävy 1. Aloitin aikoinaan tällä sävyllä, kunnes siirryin sävyyn nro 2. Tämän tein siksi, että luin jostain vain kakkossävyn sisältävän peittäviä ainesosia. Kysyin asiasta eilen Stockan kosmetiikkaosaston myyjältä, joka selitti että näin ei ihan ole asian laita. Suurin ero on näiden sävyjen eri pigmenteissä, jos nyt niin voi sanoa. Sävy 1 sisältää enemmän sellaista pigmenttiä joka neutralisoi ja näin ollen häivyttää tummia silmänalusia, kun taas kakkonen soveltuu paremmin kasvojen highlightaamiseen. Minä käytän valokynää pääasiallisesti tummiin silmänalusiin, sillä ne ovat mulla ihan oikea ongelma. Multa kysytään usein että olenko nukkunut huonosti kun näytän niin väsyneeltä. No en! Voin kertoa, että vaikka nukkuisin joka yö 10 tuntia putkeen niin silmänaluseni ovat aina yhtä tummat. Tämä häiritsee tosi paljon, mutta YSL:n tuotteen myötä olen saanut tähän vaivaan aika hyvin apua. 

YSL:n valokynä juhlavuoden kuosissaan.
Valokynän mukana tuli myös kaunis iltalaukkumainen pussukka sekä tuoksunäyte.
kuvat: kermanvalkoista.blogspot.com
 
Miten sitä valokynää sitten käytetään? On tietenkin tärkeintä muistaa että valokynä ei tosiaan ole mikään peitevoide, vaan sitä käytetään nimenomaan korostamaan tiettyjä kohtia kasvoissa. Jos halutaan peittää tummat renkaat silmien alla, tulee niiden päälle levittää ensin meikkivoidetta, ja sen jälkeen oikeaa peitevoidetta (esim. Joe Blasco). Valokynää lisätään vasta tämän jälkeen. Korostustuotetta lisätään siis vasta viimeisenä, ja sitä käytetään meikkivoiteen päällä. Jos sen laittaa meikkivoiteen alle, valokynän valoa heijastavat pigmentit ikään kuin neutralisoituvat ja menettävät tehonsa.

Jos ongelmana on tummat silmänaluset, valokynää levitetään silmien alle ja nenän sivuosaan, eli tummien alueiden "rajamaastoon" ja hieman ongelmakohtien alle. Valovoidetta tulisi levittää aina poskien yläosaan saakka, sillä muuten silmien alle jää outo pesukarhumainen valorengas. Tuote pitää myös häivyttää hyvin. Valokynää ei tulisi levittää ihan silmäripsien alle, sillä tällöin silmien alla olevat pienet rypyt ja juonteet vain korostuvat. Myöskään silmäpussien päälle ei koskaan tulisi lisätä korostusvoidetta, sillä miksipä haluaisimme korostaa silmäpussejamme?? ;)

Valokynän ja aurinkopuuterin käyttö.

Valokynällä voi ja kannattaa luoda illuusiota hehkuvasta ja hohtavasta ihosta. Tämä tapahtuu lisäämällä korostusvoidetta niihin kohtiin, joihin valo luonnollisesti lankeaa kasvoilla. Yllä olevasta kuvasta käy hyvin ilmi mihin kohtiin voidetta kannattaa käyttää. Itse lisäisin sitä vielä silmän sisänurkkien ja nenän väliin. Tämä ei ainoastaan auta tummista silmänalusista kärsiviä, vaan antaa myös silmille kauniin hohdon. Paras tapa lähteä kokeilemaan valokynää on tehdä se rauhassa kotona niin, että voit tarvittaessa pestä meikin pois ja aloittaa alusta. Ei siis kannata tehdä kokeiluja omien ylioppilasjuhlien aamuna tai muun tärkeän tapahtuman kynnyksellä. :)

Kannattaa myös muistaa, että jos iho on tosi huonossa kunnossa, valokynän käyttö ei välttämättä tuo haluttua lopputulosta. Ihoa pitää siis muistaa kosteuttaa ja pitää se muutenkin hyvässä kuosissa. Valokynällä ei kannata läträtä, mutta voin kertoa että tarvittava määrä on suurempi kuin usein luullaan. Pumppaa siis reilusti tuotetta kasvoille. Oikea määrä kun löytyy vain kokeilemalla, ja ainahan sen meikin voi sitten pestä pois jos lopputulos ei tyydytä. Yksi hyvä tapa on ottaa kuva itsestään kun valokynää on laitettu kasvoille. Valokuvat paljastavat usein sen mitä pelkkä paljas silmä ei näe tai halua nähdä. Oma wake up-call oli pari vuotta sitten kun ystäväni napsi kuvia minusta eräissä juhlissa ja laittoi ne sitten Facebookin. Tajusin kuvia katsellessani että olin kulkenut kuukausia pesukarhuna. Not cool! ;)

Tämän lookin salaisuus on muutakin kuin hyvät geenit.

3 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä tutoriaalista! Minulla ei ole ollut valokynää käytössä vuosiin, mutta pitänee nyt kipaista The Body Shoppiin kotiuttamaan yksi sellainen ja alkaa testailemaan (:

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä. Mulla on juuri kyseinen valokynä ja se on kyllä ihan paras<3

  Ja pakko vielä sanoa, että sulla on ihanan "terve" bucket list. :D Yleensä ne ihmisten tekemät on vaan tyhmiä ja ihan liian epärealistisia. Vaikka en tunne sua yhtään, tuli sellainen olo, että toivoisin sun joskus tapaavan Robert D. Jr:n! :P

  http://vaatetellen.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Rimma & vra, kiitos kommenteistanne, hyvä että tuli tarpeeseen! :)

  Ja vra, oikeasti nöyrä kiitos noista sanoista! Hihhii, olipa ihanasti kirjoitettu! :) Vaikka eksyihän listaan myös monia vähän isompiakin unelmia, mutta kai niitäkin pitää olla. ;)

  VastaaPoista