15. toukokuuta 2012

Vaatekaapin kevätsiivous

Nyt kun kesälomani on alkanut ja aikaa on, olen päättänyt pistää kotimme uuteen uskoon. Yksi tärkeä juttu on vaatekaappien siivous. Mulla on aina ollut huono tapa sulloa vaatteet kaappiin niin, että lopulta puhtaat vaatteet sekoittuvat vähän käytettyjen kanssa ja menevät kaiken lisäksi ihan ryppyyn. Voi kun haluaisin olla niin organisointikykyinen ja -haluinen että jaksaisin aina viikata kaiken nätisti kaappiin ja pitää vaatekaapin kunnossa pitkin vuotta. Mutta kaikkea ei aina voi saavuttaa. :)

Tällä hetkellä meillä ei vielä ole mahdollisuutta rempata kämppäämme lattiasta kattoon (asumme vielä vuokralla), joten en siis voi marssia huonekalukauppaan hankkimaan unelmieni vaatekaappia joka ratkaisisi monet vaatesäilytysongelmamme. Tämänhetkinen vaatekaapimme kun on auttamattoman pieni ja epäkäytännöllinen. Se on kaiken lisäksi integroitu makuuhuoneeseen, joten sitä ei noin vain vaihdeta. Ja tosiaan, koska olemme kuitenkin muuttamassa omaan asuntoon melko pian, emme halua satsata uusiin huonekaluihin enää tässä asunnossa.

Vaatekaappi on toisaalta kuitenkin saatava kuntoon. Sotasuunnitelma näyttää tältä:

1. Hyvää musiikkia soimaan.
2. Kaikki vaatteet ulos kaapista. Siis ihan kaikki.
3. Kostutettu rätti käteen ja eikun pyyhkimään pölyt ja muu mahdollinen moska pinnoilta.
4. Vaatteiden erottelu. Aion kerrankin elämässäni tehdä niin kuin aina sanotaan ja pistää sivuun kaikki ne vaatekappaleet joita en ole käyttänyt viimeisen vuoden aikana. No mercy! Poikkeuksena tosin juhlavaatteet.
5. Puhtaat vaatteet (siis ne, jotka haluan säilyttää) viikataan takaisin kaappeihin.
6. Käytössä olleet vaatekappaleet pyykkikoriin.
7. Pesukone laulamaan.
8. Ne vaatteet, joita en ole käyttänyt vuoteen, myyn Huuto.netissä tai heitän pois.
9. Skumppalasillinen, please.

kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti