31. toukokuuta 2012

Supervälipala

Upean Sofian innoittamana testasin avokadoleipiä välipalana. Tämä superhedelmä on ihan loistovalinta, täynnä hyvää rasvaa. Sen lisäksi se sisältää B6-, K- ja E-vitamiinia, kaliumia, folaattia ja karotenoideja. Avokado sisältää myös paljon kuitua eikä siinä ole juurikaan hiilareita, ja se onkin yksi ikisuosikeistani salaateissa. Lisäilen sitä aina välillä myös välipalapirtelööni. Avokadosta saa myös ihan loistavaa tahnaa esimerkiksi tacojen seuraksi, eikä yksinkertaiseen guacamoleen tarvita muuta kuin suolaa, valkosipulia, mustapippuria, cayennepippuria ja vähän sitruunamehua.

Tänään kokeilin avokadoa kuitenkin ihan levitteenä, eli levitin sen sellaisenaan leivän päälle. Kahteen leipäpalaseen kuluu noin puolikas avokado. Leipä oli Halmeen Skarppaussämpylä. Avokadotahnan päälle laitoin vähän ruususuolaa sekä kirsikkatomaattiviipaleita. Ja voi hyvänen aika, se maku. Ihanan kermainen ja sopivasti suolainen. Niin hyvää! Näiden seuraksi nautin vielä yhden luomuomenan. Kertakaikkiaan herkullista ja niin terveellistä! :) Tästä tulee takuulla yksi vakiovälipaloistani.

kuva: kermanvalkoista.blogspot.com

2 kommenttia:

  1. Avokado on kyllä niin parhautta, en edes muista koska olisin tehnyt ruokaisan salaatin tai smoothien ilman sitä! Smoothiehinkin avokado antaa ihanan kermaisan, täyteläisen maun. Miten voikin jossain ruuassa maku ja terveellisyys yhdistyä noin täydellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, avokado on ihan parasta! Niin hyvää ja silti hurjan terveellistä! :)

      Poista