11. toukokuuta 2012

Rusketusta pintaan (ja vähän liikaakin)

Lämmin ilma ja aurinkoiset päivät ovat ihana juttu, mutta paksujen vaatekerrastojen alta paljastuva kalpea talvi-iho ei niinkään. Ihon kosteutus ja kuntoon saaminen on ainakin omalta osaltani jokakeväinen projekti josta selviän parhaiten itseruskettavien voiteiden avulla. St. Tropezin itseruskettavat ovat ehdoton suosikkini, mutta jos totta puhutaan niin koko kehon ruskettamiseen menee helposti tunti. St. Tropezin mousse kun kuivuu niin nopeasti että sen kanssa saa olla tosi tarkkana. Toisaalta lopputulos on aina upea.

Käytin muutama vuosi sitten Doven Summer Glow-voidetta, mutta en oikein tykästynyt siihen sillä se oli liian paksua mikä johti siihen ettei se koskaan kuivunut kunnolla. Voide jätti ikävän kalvon iholle, ja se lähti vasta seuraavalla suihkukerralla. Väri ei myöskään vastannut ihan odotuksiani. Heitin juuri pois vanhat purnukkani kun törmäsin Sokoksella tähän tuttuun tuotteeseen. Pakkauksen ulkonäkö oli hieman muuttunut ja päätin antaa tälle voiteelle uuden mahiksen. Valitsin tällä kertaa tummemman lopputuloksen antavan voiteen, sillä viimeksi käytin vaaleampaa eikä se oikein antanut kunnolla väriä. Levitin voidetta heti suihkun jälkeen ja nyt iho on mukavan pehmeä mutta ei niin tahmea kuin ennen. 

Voiteessa on tuttu vanha tuoksu mikä menettelee kyllä. Onneksi näissä vähemmän ruskettavissa tuotteissa ei ole sitä perus itseruskettavan hajua. Tosin St. Tropezin tuotteissakin tuoksu on saatu kohdalleen. Saas siis nähdä minkälaisiin lopputuloksiin tällä päästään. Ja mikä parasta, tuotteen levittämiseen koko keholle meni vaivaiset viisi minuuttia jos sitäkään. Plussaa siis ainakin helppokäyttöisyydestä. Tämän voiteen kanssa ei myöskään tarvitse olla niin hurjan tarkkana, sillä rusketus tulee asteittain eikä heti.

Luonnollinen rusketus on mielestäni kaunista ja käytänkin itseruskettavia sen takia etten pidä auringossa makoilusta. Se on tylsää ja lisäksi se vanhentaa ihoa ja altistaa ihosyövälle. Törkyinen Jersey Shore-tyylinen rusketus on sitten toinen juttu. Se ei mielestäni kaunista kantajaansa vaan saa hänet näyttämään jotenkin hassulta ja vanhemmalta kuin mitä on. Tällaiseen tyyliin on menty H&M:n uusimmassa mainoskampanjassa jossa mainostetaan mitäs muuta kuin uimapukuja ja bikinejä. Kampanja on jo saanut kritiikkiä siitä että siinä ihannoidaan liian ruskettunutta vartaloa. Syöpäjärjestöjen edustajat ovat kertoneet tehneensä jo vuosia työtä sen eteen etteivät ihmiset ottaisi niin paljon aurinkoa, ja tällaisten kampanjoiden myötä tuo työ valuu usein hukkaan. Luonnollisuus ei kyllä paista näistä kuvista, joten syöpäjärjestöjen kritiikki on mielestäni ihan kohdillaan. Enkä nyt väitä että ihmiset ryntäisivät grillaamaan ihoaan sankoin joukoin näiden kuvien vuoksi, mutta kyllä tällaiset joka puolella vilkkuvat kuvat varmasti vaikuttavat yleiseen kauneuskäsitykseemme ainakin jollain tasolla. Lisäksi meillä ei mun mielestä enää nykyään olisi varaa vähätellä auringon vaaroja. Jokainen tietää että liiallinen auringonotto voi johtaa jopa melanoomaan ja ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen. Siksi on ihan hyvä että näitä riskejä tuodaan aktiivisesti esille.

kuvat: kuvakaappaus H&M nettisivuilta
Malli, Isabeli Fontana, luonnollisemmassa lookissa.

1 kommentti:

  1. Jään odottelemaan raporttia. Olen tuota samaista voidetta itsekin meinannut ostaa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Normaaleja itseruskettavia en tahdo käyttää, niiden kanssa saa olla liian tarkkana näin vaaleaihoinen, ettei tule rajoja, mutta tollainen asteittain ruskettava vois toimia.

    VastaaPoista