16. kesäkuuta 2012

Gourmetperjantai

Olen aivan äimän käkenä näistä ihanista ilmoista. Eilen oli upea ilma ja äsken heräsin yhtä ihanaan päivään kuin eilenkin. Eilen päätin lähteä reippaalle kävelylenkille juoksemisen sijaan, sillä lepuutan nyt polveani jonkin aikaa jotta kipu ei palaisi ihan heti. Kävelin noin tunnin ja sain kunnon hien pintaan. Oli tosi mahtava fiilis hikoilla shortseissa ja topissa ja nauttia hiljaisesta seudusta. Rakastan Espoota juuri siksi, että ainakin täällä meillä päin on aina niin uskomattoman rauhallista ja hiljaista.

Illalla lähdimme sitten vastapainoksi kaiken melun keskelle Helsingin keskustaan. Kävimme mieheni kanssa syömässä yhdessä lempiravintoloistani, kauppatorin lähellä olevassa Fishmarketissa. Sieltä saa aina huolellisesti valmistettua ja tuoretta kalaa tai mereneläviä sekä ihania lisukkeita ja jälkiruokia. Ainoan pienen miinuksen joudun joka kerta antamaan palvelusta, sillä vaikka henkilökunta onkin pääasiallisesti tosi mukavaa, palvelu on ajoittain tosi hidasta ja henkilökunnan huomiosta saa kilpailla. Toisaalta, mikäpä siinä istuskellessa yhdessä Helsingin tunnelmallisimmista kellariravintoloista. :)


Mä olen Toast Skagenin ikuinen fani, mutta tällä kertaa päädyin valitsemaan kuohkean maa-artisokkakeiton, joka oli ihan napakymppi. Se oli kermaisa ja makoisa ja siinä tuli pääraaka-aine hyvin esiin. Tilasin pienen annoksen, mutta katumus iski päälle heti viimeisen lusikallisen jälkeen. Olisi pitänyt ottaa se isompi! Pääruoaksi söin paistettua nieriää, jokirapukrokettia ja beurre blanc-kastiketta. Nieriä oli paistettu täydellisesti ja hyvin suolattu, ja jokirapukroketti oli paistettu voissa ja siinä maistui voimakas rapu. Nam! Jälkiruoka ei ollut mikään muu kuin ikisuosikkini crème brûlée joka tarjoiltiin mustikkasorbetin ja keksimurusten kanssa. Napakymppi, ja vieläpä tosi iso annos. Fishmarketin annokset ovat muutenkin hyvänkokoisia, mikä on tosi iso plussa. Juomapuolella joimme cavaa ja Chablis 1er cruta. Täydensivät ruokaa loistavasti.

kuvat: palacekamp.fi

Ilta jatkui sitten lempparijatkopaikassani Teatterissa. Istuskelimme terassilla aika pitkään, sillä siinä tarkeni ihmeen hyvin. Paikka oli ihan täynnä mikä on ymmärrettävää kun päivä oli ollut niin upea. Teatterin mojitot ovat tosi hyviä, mutta kauhistuin vähän kun huomasin miten paljon sokeria yhteen drinkkiin tulee. Melkeinpä kaksi ruokalusikallista! Aika hurjat määrät, joten ei ole mikään ihme että aina toitotetaan etteivät alkoholi ja painonhallinta sovi yhteen. Mä juon toisaalta niin harvoin, etten jaksa huolestua tästä asiasta. Juon kyllä melko usein lasillisen viiniä tai kuohuvaa, mutta siihen se sitten jääkin. Ja pitäähän siitä elämästä tosiaan nauttia välillä. Tosin eilen olisin ehkä voinut jättää sen viimeisen drinkin väliin, sillä pitihän sitä sitten kurvata Mäkkärin kautta kotiin... :P

2 kommenttia:

  1. Teillähän oli onnistunut ilta! Välillä pitää herkutella oikein pitkän kaavan mukaisesti niin taas "jaksaa" syödä terveellisesti. Vaikka kartan sokeria kaikin keinoin niin muurinpohjalettuja, mansikoita ja jäätelöä täälläkin herkuteltiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuo, en ainakaan itse jaksaisi syödä terveellisesti jollen tietäisi että saan periaatteessa milloin tahansa syödä mitä haluan. Varsinkin ulkona syödessä valitsen listalta sen mikä vaikuttaa herkullisimmalta enkä aina tuijottele energiamääriin tai muuhun.

      Mutta voi että, muurinpohjaletut, nami!! ♥

      Poista