25. kesäkuuta 2012

Juhannusreportaasi

Oi ihana juhannus! Vaikka en hirveästi innostukaan pakkojuhlista, on ihanaa istua juhannusiltana ulkona, skumppalasi kädessä ja vatsa täynnä juhannusillallisen jäljiltä. Vietimme juhannusta ystäväporukalla ystäviemme kesäasunnolla grillaten, saunoen ja veneillen. Perjantaina ilma oli parempi kuin uskalsimme toivoa, ja ison kesäresidenssin aurinkoisella ja vehreällä pihalla olo oli kuin suoraan vanhasta Suomi-filmistä. Lauantain sateet eivät haitanneet yhtään, sillä pääasiassa oli hyvä ruoka ja hyvä seura.

Kaveriviikonlopusta siirryimme sujuvasti seuraavan, valmiiksi katetun pöydän ääreen. Kävimme parin päivän aikana moikkaamassa sekä minun että mieheni vanhempia ja syömässä navat täyteen uusi perunoita, kalaa ja ihania jälkkäreitä. Kävin myös heittämässä talviturkkini meressä, ja voin kertoa että vesi oli tosi kylmää. Mulla oli kyllä voittajafiilis pikku pulahdukseni jälkeen, ja sen jälkeen maistuikin kylmä cava. Tämä lomailu on siis tähän mennessä ollut pelkkää nautiskelua, ja se näyttää jatkuvan. Odotan innolla mm. illan muurinpohjalettuja jäätelön ja hillon kera... ;)

Mä olen henkeen ja vereen nautiskelija, jopa hedonisti, jos niin voi sanoa. Rakastan hyvää ruokaa ja hyviä juomia, mutta en ymmärrä perisuomalaista dokaamista alkuunkaan. Olen aina nautiskellut juomia hitaasti ja vähän, ja juon hyvin harvoin enemmän kuin muutaman annoksen alkoholia. Koska rakastan drinkkejä ja kuohuvaa on välillä hyvin vaikeaa lopettaa silloin kuin mieli tekisi vielä maistaa yhtä uutta drinkkiä. Toisaalta tiedän, että alkoholi vaikuttaa kehooni tosi negatiivisesti enkä halua nukkua ja voida huonosti saati sitten jättää treenejä väliin väsymyksen vuoksi. Mä en myöskään voi sietää humalatilaa. Skumppalasillisen aiheuttamat pikku kiksit ovat ihania, mutta humalatila ei. Se ei myöskään kaunista ketään. Sen vuoksi en oikein ymmärrä juhannukseen liittyvää humalahakuisuutta, ja siksi olikin mukavaa viettää omanlainen juhannus jossa pääasiassa ei ollut juominen vaan hauskanpito. Toivottavasti teillä muillakin oli hauskaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti