27. kesäkuuta 2012

Helppo raparperiherkku

kuvat: kermanvalkoista.blogspot.fi

Raparperiaika on nyt parhaimmillaan, joten kannattaa siis ottaa kaikki irti tästä ihanasta, kesäisestä vihanneksesta. Minä pyöräytin meille raparperiherkkua, jonka salaisuus on rapeassa kauracrumblessa. Tästä jälkkäristä riittää neljälle vähään tyytyvälle tai kahdelle herkkusuulle. :)


Raparperiherkku
2-4 annosta

raparperia (minä käytin seitsemän melko ohutta raparperia)
0,5 dl sokeria
2 tl steviajauhetta (jos käytät lantrattua steviaa eli esim. Canderelia, joudut käyttämään paljon enemmän)
2,5 dl kaurahiutaleita
75 g voita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna, mieluiten luomu
vaniljajäätelöä tai vanhan ajan vaniljakastiketta

Kuori ja pilko raparperit. Sekoita sitten sokeri ja stevia raparperin joukkoon, ja kaada makeutetut raparperinpalaset piirasvuokaan.

Sekoita kaurahiutaleet, sulatettu voi, leivinjauhe sekä kananmuna. Kaada crumbleseos raparpereiden päälle ja paista uunissa 180'C noin 35-45 minuuttia, kunnes kauracrumble on saanut kauniin värin. Tarjoa lämmin jälkiruoka vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti