10. kesäkuuta 2012

Itseruskettamisen kultaiset säännöt

Lupasin jokin aika sitten kirjoittaa Dove Summer Glow-tuotteen käytöstä. Nyt kun kyseinen asteittain ruskettava kosteusvoide on ollut käytössä noin kuukauden päivät, voin sanoa että se ansaitsee kyllä kiitettävän arvosanan! Valitsin tällä kertaa käyttööni tummemman vaihtoehdon, ja se antaa (ainakin mun vaalealle iholle) pienen päivetyksen jo yhden käyttökerran jälkeen. Itse asiassa niin hyvän, että olen onnistunut jo moneen kertaan saamaan ruman rajan ranteen kohdalle. Olen niin tottunut siihen vaaleampaan versioon jota voi sivellä melkeinpä miten tahansa ilman että jää rajoja. Tämä tummempi voide kuitenkin antaa oikeasti päivetystä, ja sen vuoksi pitäisi aina muistaa sivellä sitä myös kämmenselkään.

En tiedä jos voidetta on paranneltu muutaman vuoden takaisesta, mutta mielestäni se imeytyy jonkin verran nopeammin kuin edelliset. Voide ei edelleenkään imeydy supernopeasti, mutta jos malttaa keikistellä hetken alastomana ennen pukeutumista, voide tuntuu ihan OK:lta iholla. En kuitenkaan kannata tiukkojen vaatteiden vetämistä päälle ainakaan tunnin sisällä voiteen levittämisestä. Sen vuoksi tuote ei mielestäni sovi aamusuihkun jälkeiseksi kosteuttajaksi ainakaan ennen työpäivää. Parasta on, jos aikaa riittää ja voi oleskella monta tuntia kotona ennen liikkeelle lähtöä. Tällöin voide ei jämähdä vaatteisiin kiinni vaan ehtii imeytyä. Tosin St. Tropezin mousseruskettavan yhden minuutin imeytymisaikaan verrattuna tämä tuote on tietenkin auttamattoman hidas.

Ei näin! Kuva: guidespot.com

Lopputulos on tosiaan kauniin päivettynyt, mutta ei toisaalta mitenkään epäluonnollinen. Tämä tuote soveltuu kuitenkin mielestäni parhaiten pienen päivetyksen hankkimiseen. Jos tavoitteena on näyttää brasilialaiselta beach babelta, suosittelen jonkin tujumman tuotteen ostamista. Doven voidetta voi toki käyttää monta päivää peräkkäin, mutta tällöin itseruskettava kerrostuu ja alkaa herkästi näyttää laikukkaalta ja oudolta. Parasta on siis levittää vain yksi kerros voidetta ja odottaa sen häviämistä iholta ennen seuraavaa käyttökertaa. Tämän perusteella uskallankin antaa joitakin vinkkejä itseruskettavan käyttöön:

1. Käy suihkussa ja kuori ihosi joko puoli päivää tai mieluiten yksi vuorokausi ennen voiteen levittämistä.
2. Kosteuta iho heti kuorinnan jälkeen, ja kosteuta sitä myös joka päivä aamuin illoin.
3. Levitä itseruskettava voide käsin pyörivin liikkein kaikkialle. Ota huomioon esimerkiksi käsivarsien sisäpuolet ja kainalo, jotta vältät valkoiset alueet. Jos esim. kyynärpäät ovat erityisen kuivat, levitä niille jotakin kosteusvoidetta ennen itseruskettavan levittämistä. Näin itseruskettava ei jämähdä näihin kohtiin.
4. Pese lopuksi kädet huolellisesti ellet halua saada oransseja kämmeniä.
5. Muista myös levittää voidetta kämmenselälle. Suosittelen levityskintaan käyttö, sillä näin kämmenpohja ei värjäydy. Jos rystysten iho on kuivaa, levitä ensin kosteusvoidetta näihin kohtiin.
6. Jos käytät voimakkaampaa itseruskettavaa, esim. St. Tropezin moussetuotteita, levitä ne aina muovikäsineillä. Muuten kätesi värjäytyvät jo levityksen aikana.
7. Levitä itseruskettavaa mieluiten vain yksi kerros, ja odota värin kulumista ennen kuin levität uuden kerroksen. Voit edistää värin poistumista esim. saunomalla ja kuorimalla ihoa pesukintaan avulla.
8. Pale is the new tan. Älä liioittele itseruskettavien kanssa. Kevyt päivetys on kaunista, mutta oranssi tai överitumma iho ei kaunista ketään.

Vaaleampi Christina saa mun ääneni! Kuva: entertainmentwise.com

1 kommentti:

  1. Olen itsekin todennut juuri ton Doven oikein kelpotuotteeksi. Käytin jossain välissä myös Acoa, mutta aina on Doveen palaaminen. :) Sillä ei saa oranssia, luonnotonta lopputulosta, vaikka olisi ihan vitivalkoinen iho entuudestaan. Ainoa miinus on se haju, mutta senkin kestää.

    VastaaPoista