27. kesäkuuta 2012

Kalastajan vaimo

Minusta on kuoriutunut oikein mukiinmenevä lande-emäntä! Aamulla heräsin mieheni seuraksi verkkoja kokemaan, jonka jälkeen keitin kahvit ja haudutin maitoon keitettyä kaurapuuroa pitkään, hartaasti ja rakkaudella. Söimme aamupalaa lasiverannalla josta on suorat näkymät merelle. Ihailimme ohi lipuvia purjeveneitä ja juttelimme niitä näitä. Aurinkokin pilkahteli. Aika mukavaa. ;)

Mieheni on pienestä pojasta lähtien ollut aktiivinen kalamies ja olen oppinut häneltä vaikka mitä temppuja. Hän on muutenkin todellinen monitoimimies jolta ei jää sormi suuhun missään tilanteessa. Voin päin vastoin luottaa siihen, että mieheltäni saan aina vastauksen tai mielipiteen asiaan kuin asiaan, mikä on tosi ihanaa ottaen huomioon että olen itse tällainen all over the place-ihminen. Mieheltäni sujuu niin kalastaminen kuin kalan valmistaminenkin, ja tänään luvassa on savustettua kalaa kun mies savustaa eiliset ahvenet.

Eilen sainkin taistella tuulta vastaan kun soutelin soutuvenettä sillä aikaa kun mies laittoi verkot veteen. Sen jälkeen läksimme onkimaan, ja meidän onneksemme löysimme loistavan ahvenpaikan. Ilta venyi kuitenkin niin pitkäksi että päätettiin kokata ahvenet vasta tänään lounaaksi. Illalliseksi paistamme sitten reilut pihvit, jotka marinoin eräällä loistavalla jenkkituotteella. Kyseessä on hunajan- ja savunmakuinen kastike, jonka sekaan laitoin oliiviöljyä, valkosipulia ja sitruunamehua. Tuoksu on huumaava! Suosittelen kyseistä tuotetta jos haluatte kokeilla jotakin uutta. :).

Nyt mies pesee autoa pihalla ja mä olen juuri saanut keittiön kuntoon. Tiskikone hurisee tasaisesti ja taustalla soi iskelmä. Siitä onkin jo tullut perinne että laitan aina jonkin saaristolaisradion päälle kun tulemme mökille, sillä se vain kuuluu asiaan. Lähdemme varmasti myös lenkille jossakin vaiheessa tänään. Nyt mun olisi kuitenkin tarkoitus varata loputkin hotellit Aasian matkalleni, jotta saataisiin kaikki suunnitelmat lyötyä lukkoon. Jännää!

Tuoreita ahvenia, NAMI! :)

2 kommenttia:

  1. Heippa, kivan oloinen blogi! Tervetuloa myös vierailemaan omassani http://inmotionblogi.blogspot.fi/ jonka teemana liikunta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva kun kävit! Tervetuloa uudestaankin! :) Jätin myös pienen kommentin sinun blogiisi, käypäs kurkkaamassa. :)

      Poista