14. maaliskuuta 2012

Huippuhyvä kaalilaatikko

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni kaalilaatikkoa (!), ja yhdistettyäni komponentteja eri resepteistä sain lopputulokseksi ihan tajuttoman maukkaan laatikon. Senpä vuoksi haluan tietenkin jakaa reseptini myös täällä, jos joku innostuisi kokkaamaan. Ainut miinus tulee ruokakermasta joka tekee kaalilaatikosta löysän. Ratkaisua en vielä ole keksinyt (en myöskään halua käyttää mitään 4 % Kevyt ja Paksu-ruokakermaa), mutta vinkiksi sanottakoon että kaalilaatikko on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Silloin maut ovat asettuneet ja ruokakermakin on jo kiinteämpää. Tärkeintähän on tietty se maku, joka on yksinkertaisesti tosi herkullinen.

Kaalilaatikko on myös melko vähähiilarinen. Alta näet hiilari- ja muut tiedot per annos.

Kaalilaatikko à la Nanna
6 annosta

n. 1 kg keräkaalia
4 porkkanaa
3 rkl lihafondia
1pkt (170 g) normipekonia (ei filee)
1 iso sipuli
400 g naudan paistijauhelihaa (luomu)
reilusti mausteita (esim. grillimausteseosta, paprikajauhetta, chiliä, soijakastiketta, timjamia, oreganoa, basilikaa...)
2 prk Valion kolmen juuston ruokakermaa
1,5 rkl tummaa siirappia (vähennä määrää hieman, jos et pidä niin makeasta laatikosta)
voita
vettä keittämiseen

Halkaise kaali, poista kanta ja leikkaa suikaleiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi sopiviksi viipaleiksi. Lämmitä iso kattilallinen vettä kiehuvaksi, lisää lihafondi sekä kaali ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia kannen alla kunnes kasvikset ovat suht kypsiä.

Sillä aikaa kun kasvikset hautuvat kattilassa, paista jauheliha kypsäksi pannulla. Mausta reilulla kädellä (ihan oikeasti, käytä paljon mausteita!). Laita jauheliha sivuun ja paista sen jälkeen samalla pannulla pekonit ja silputtu sipuli.

Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada ne isoon uunivuokaan. Kaada sekaan myös maustettu jauheliha sekä pekoni-sipuliseos. Yhdistä erillisessä kulhossa kaksi purkkia ruokakermaa (yht. 5 dl) ja siirappi ja vispilöi hieman. Lisää kerma-siirappiseos uunivuokaan ja kääntele kaikkia ainesosia niin että ne sekoittuvat keskenään. Laita viimeiseksi pari, kolme reilua voinokaretta koko komeuden päälle ja eikun uuniin.

Paista kaalilaatikkoa 200'C uunissa noin 35-45 minuuttia tai kunnes pinta on hieman saanut väriä.

Ravintosisältö / annos
435 kcal

hh: 15,9 g
rasva: 30 g
protsku: 22,4 g
kuitua: 5 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti