5. maaliskuuta 2012

Vähähiilihydraattiset sämpylät


En muistaakseni ole kirjoittanut tänne lempisämpylöistäni, nimittäin vähähiilarisesta mantelileivästä. Yhdessä mantelileivässä on hiilareita vain 2 g, rasvaa 16 g ja protskua 12 g. Ja se maku... voimakkaan juustoinen (riippuen toki mitä juustoa käytetään) ja ihanan runsas. Käytän näitä ihan normileivän tapaan, tänään söin yhden välipalaksi, täytteenä kylmäsavuhärkää ja paprikaa ja lisukkeena kotimaisia marjoja (mustikkaa, mustaherukkaa ja mansikoita).


Koska mantelileivissä on juustoa ja seesaminsiemeniä, nämä soveltuvat loistavasti myös hampurilaisleiväksi. Täytteeksi vain omatekoinen jauhelihapihvi, majoneesia ja kasviksia ja voilà!

Mantelileipä
(5-6 sämpylää)

2 kpl kananmunaa (mieluiten luomu)
2 rkl turkkilaista tai muuta ruoanvalmistusjogurttia (10 % rasvaa)
2 tl psylliumia (esim. FiberHuskia)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä (mieluiten kuorimattomia)
150 g juustoraastetta (käytä täysrasvaista ja mieluiten voimakasta juustoa)

Vatkaa kananmunat vispilällä ja lisää sitten jogurtti. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-jogurttiseoksen sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen jälkeen uuni lämpiämään 225'C. Tee pellille 5-6 pyöreää taikinamöykkyä ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpiää. Paista uunissa kauniin ruskeiksi. Sämpylöiden ei tarvitse olla hirveän kauaa uunissa, sillä ne paistuvat tosi nopeasti. Itse pidän n. 6-7 minuuttia. Säilyvät loistavasti monta päivää jääkaapissa, mutta ovat parhaimmillaan heti uunituoreina reilun voimäärän kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti