1. maaliskuuta 2012

Meditaation syvyyksissä


Tänään on ollut oikea chill-out iltapäivä. Kirjoitin graduani neljään saakka, jonka jälkeen tein itselleni reilun välipalan ja istahdin koneen äärelle etsimään meditaatioklippejä netistä. Olen tosi innostunut erilaisista rentoutustekniikoista, sillä musta tuntuu että niiden avulla pääsen paljon helpommin pois arkipäivän murheista kuin esimerkiksi telkkaria tuijottaessa (joka muuten voi olla välillä aika rasittavakin kokemus). Sana meditaatio voi särähtää joidenkin korviin ja tuoda mieleen mantroja hokevat hihhulit. Oikeasti kyse on rentoumisesta ja tähän hetkeen pysähtymisestä, joka taitaa olla useimmille meistä melko vaikea juttu. Hetken aikaa saa siis vain olla, syventyä omaan itseensä ja juuri tähän hetkeen eikä tarvitse pohtia pyykkejä, työkiireitä tai muuta ahdistavaa.

Olen ihan untuvikko meditoinnissa, mutta olen jo oppinut paljon itsestäni melko lyhyessä ajassa. Tiedän esimerkiksi sen, että pääsen heti la la landiin kunhan vain istahdan alas pehmeälle matolle tai menen makaamaan selälleni lattialle lämpimät vaatteet päällä ja pistän rauhoittavaa musiikkia päälle. Jotenkin ne ajatukset vain tyhjenevät päästäni pikavauhtia ja pääni ja keho tuntuvat yhtäkkiä tosi painavilta. Päähän tulee myös hienoinen jomotus, joka ei vastaa päänsärkyä mutta tuntuu siltä, että jotakin siellä kuitenkin tapahtuu. Rentoutuksen jälkeen alkaa aina janottaa hirveästi ja aluksi olo on tosi pöhnäinen. Hetken kuluttua tämä vaihtuu kuitenkin leppoisaan hyvään oloon ja energiaan. Ei meditaatio tietenkään mitään energiakiksejä anna, sillä rentoutuksen kai kuuluukin johtaa rentoutumiseen, mutta fiilis on hyvä! :)

Nyt olen tehnyt lähempää tuttavuutta sohvan kanssa ja lueskellut kirjaa torkkupeiton alla. Voisi kai nämä iltapäivän ja illan tunnit huonomminkin käyttää... ;)

Niin, ja niitä ilmaisia ja hyviä meditaationauhoja löytyy esimerkiksi täältä. Omaan rentoutumishetkeen ei tarvita muuta kuin rauhallinen tila ja mieluiten myös hyvät korvakuulokkeet (mutta ei välttämättä niitäkään).

2 kommenttia:

  1. Meditoiminen auttaa kyllä vaikka mihin! Ja mitä kauemmin sitä on harrastanut, alkaa sen vaikutukset huomata vielä paremmin. Itse oon käyny yhdessä ryhmässä meditoimassa syksystä asti kerran viikossa, ja kyllä on hyvää tehny. :) (Nyt en oo käyny muutamaan viikkoon, pakko päästä ens viikolla!) Haluisin vielä ottaa meditoinnin ihan tavaksi yksin kotona.

    VastaaPoista
  2. Wau, sinulla on siis pidemmän aikavälin kokemusta! Itse olen aina välillä aktivoitunut asian suhteen, ja välillä sitten taas jostain syystä pitänyt pidempää taukoa meditoinnista. Sen vuoksi en koskaan ole päässyt kunnolla siihen kiinni, mutta huomaan tosiaan tämän rentoutumisen vaikutuksen tosi selvästi, ja olenkin uppoutunut siihen viime aikoina enemmän. :)

    VastaaPoista