22. maaliskuuta 2012

I ♥ sushi

Haimme tänään mieheni kanssa lounaaksi sushia, yhtä lempiruokaani. Paikaksi valikoitui tällä kertaa Munkkiniemessä sijaitseva Sushi-San, josta lounas irtoaa kympillä. Lounas sisältää tosin vain kymmenen sushipalaa, ja itse syön mielelläni aina vähintään kaksitoista, mutta sellainen setti olisi kustantanut jo 14,50 € mikä on aika paljon lounashinnaksi. Pihiys siis iski ja päädyimme sitten tuohon kymmenen palan lounassettiin.

Ja onneksi päädyimmekin, sillä voi hyvänen aika miten hyvää sushia! Tästä alkaa nyt ylistyssanojen kimara, mutta en voi muuta kuin kehua paikan lounasta. Setti koostui kuudesta makirullasta, kahdesta lohinigiristä ja kahdesta Ebi-nigiristä. En oikein päässyt selvyyteen makirullien sisällöstä, paitsi että kaksi niistä sisälsi ilmeisesti jotakin kasvistäytettä. Wasabia oli reilu satsi, kuten myös soijaa, joka ei loppunut kesken niin kuin take away-sushien kohdalla usein käy. Soijakastike oli todella maukasta ja sopivan makeaa ja luultavasti parasta soijakastiketta jota olen maistanut. Wasabissa oli juuri sopivasti jytyä mutta ei liikaa, vaan se oli lempeän tulista ja sitä pystyi hieromaan sushipalojen päälle hieman reilumminkin. Inkivääriä oli aika lailla sopivasti (tai no joo, ehkä sitä olisi voinut olla hieman lisää) ja se oli maistuvaa.

Makien kohdalla yllätyin positiivisesti sillä niissä oli makua ja kunnolla. Myös puruvastusta löytyi juuri sopivasti. Kurkku oli rapsakkaa ja tuoretta ja rullat upposivat enemmän kuin hyvin. Lohinigirit olivat nameja, lohi oli ihan tuoretta niin kuin pitääkin ja riisi oli napakasti rullattu eli se pysyi hyvin kasassa (itse asiassa paljon keskivertoa paremmin). Sushiriisissä olisi ehkä saanut olla hitusen enempi makua, mutta toisaalta suussani oli jo tässä vaiheessa wasabin ja soijan bileet, joten en pysty sanomaan ihan varmasti. Ebi-nigirien kohdalla sama homma jatkui, eli tavara oli tuoretta ja hyvää ja riisissä loistava koostumus.

Kaiken kaikkiaan ihan loistava lounas, ehkäpä parhaat koskaan syömäni sushit! Sushi-San voittaa esimerkiksi Ichibanin mennen tullen ja painii samassa sarjassa kuin esimerkiksi Kämp Gallerian Zen Sushi. Olen aika kriittinen ruoan suhteen, joten tuo on oikeasti tosi hyvä saavutus. Munkkiniemessä nähdään!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti