26. maaliskuuta 2012

Testissä vegaaniset konvehdit

Bongasin viime viikolla K-supermarketin lehtisestä tarjouksen Govindan vegaanisista "konvehdeista". Tarjous oli muistaakseni huimat 50 senttiä mutta kiinnostuin noista nameista sillä taateleista ja kikherneistä tehdyt herkkupalat oli yksinkertaisesti pakko testata. Tämän tuotemerkin herkkuja on tarjolla neljää erilaista vaihtoehtoa (ainakin K-supermarketeissa) ja päädyin sitten ostamaan kaksi erilaista pakettia. Ensimmäinen näistä on "Sahara makeinen", joka on tehty luomulaatuisista aineksista (taateli, kikhernejauho, kookosvoi, agavesiirappi, bourbon-vanilja). Toisesta paketista paljastui mokkamakeisia, joissa on täsmälleen samat ainekset kuin ensin mainituissa konvehdeissa, paitsi että mokkaversiossa on myös villikahvia.

Odotin näiltä makeisilta melko paljon, sillä ne kuulostivat niin herkullisilta. Totuus ei kuitenkaan ihan vastannut odotuksiani. Saharakonvehdeissa ei mielestäni ollut tarpeeksi makua, mokkakonvehdeissa taas liikaa mokkamakua. Olin myös odottanut hieman enemmän näiden herkkujen koostumukselta, mutta ne ovatkin tosi pehmeitä ja helposti hajoavia. Nämä eivät siis ainakaan korvaa karkkia vaan ovat enemmän välipalan oloisia (paitsi että energiasisältö ei ehkä tue tätä oletusta). Energiaa näissä herkuissa on noin 450 kcal/100 g, joista eniten hiilihydraatteja ja melko paljon myös rasvaa. Itse olen syönyt muutaman palasen silloin tällöin kun on tehnyt mieli jotakin hyvää ja kyllä ne ovat kelvanneet, mutta uudestaan en näitä ostaisi. Pitäydyn jatkossa tuoreissa taateleissa, sillä ne ovat paljon herkullisempia ja niissä on enemmän luonnetta. Aina ei näköjään kannata innostua näistä erikoistuotteista. :) Hinta on muuten aika suolainen, sillä näistä saa normaalisti pulittaa yli neljä euroa. Yhdessä pakkauksessa on 100 g tuotetta, joka tarkoittaa vähän päälle kymmentä palasta.

Kuva: kermanvalkoista.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti