29. helmikuuta 2012

Jim D: Andien lentoturma - vielä muutama tunti netissä

Oli pakko kirjoittaa tänne kun tajusin, että JIM D:n dokumentti Andien kuuluisan lentoturman selviytyjistä löytyy Ruutu.fi-osoitteesta, ja että dokumentin ensimmäinen osa on nähtävillä enää vain kolmen tunnin (!) ajan. Olen lukenut tästä 70-luvulla tapahtuneesta sykähdyttävästä turmasta eräästä kirjasta, ja näin nyt tämän dokumentin ensin kertaa. Onnettomuudessa selvisi hengissä pieni määrä ihmisiä, joiden ei kaiken järjen mukaan olisi mitenkään pitänyt selviytyä, niin vaikeat olosuhteet hengissä olevilla oli Andien vuoristossa, johon lentokone tippui.

Tämä dokumentti on loistava osoitus siitä, että todellisia ihmeitä voi tapahtua. On myös upeaa nähdä, että selviytyjillä on niin myönteiset elämänkatsomukset ja nauti jokaisesta päivästä-mentaliteetti (mikä ei sinänsä liene mikään ihme...). Kyynelehdin lähestulkoon koko dokumentin ajan, sillä tarina on niin uskomaton. Mun on myös pakko lukea Andien lentoturmasta kirjoitettu "virallinen" kirja, sillä luin vain osan tästä tarinasta eräästä toisesta kirjasta.

Tämä ei ole mikään koko perheen dokumentti, mutta jos aihe sattuu kiinnostamaan niin kipin kapin Ruutu.fi-sivustolle. Selvitystarina on vailla vertaa, jonka vuoksi tämä kannattaa katsoa. Ja vaikka ette ehtisikään enää katsoa ensimmäistä osaa, suosittelen lämpimästi toisen osan katsomista, sillä siinä käydään läpi eloonjääneiden pelastumisen ihme ja se, kuinka heidät löydetään. Dokumentin toinen osa on katsottavissa vielä viikon.

Ensimmäinen osa löytyy täältä.

Toinen osa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti