1. kesäkuuta 2012

Mustapapu-feta-pinaattikastiketta ja kesäkurpitsa"pastaa"

Välillä tuntuu siltä, että teemme ja syömme koko ajan samoja ruokia. Milloin broilerinfileitä joko suikaleina tai sellaisenaan, milloin jauhelihaa. Välillä kalaa. Munakkaita teen harva se päivä, ja ne syön useimmiten joko tonnikalan tai kylmäsavulohen kera. Vaikka pidänkin lihasta, haluaisin ehdottomasti löytää uusia hyviä kasvisreseptejä. Löysinkin erään taivaallisen pastakastikkeen reseptin Tyylisuuntauksia-blogista, ja kastike lähti meillä heti kokeiluun. Se pääsi muuten suoraan toplistallemme! :) Tämä herkullinen kastike, johon tulee protskua täynnä olevia mustapapuja, fetaa ja pinaattia sekä tomaattipohja, on äärimmäisen helppo tehdä. Sen kanssa teimme ensi kertaa feikkipastaa eli kesäkurpitsasta raastettua "spagettia". Oli niin hyvää että aion ehdottomasti syödä sitä jatkossakin. Parasta on tietysti se, että kesäkurpitsaspagetti on paitsi tosi terveellistä, myös nopea tehdä.

Tähän väliin täytyy kertoa, että en maininnut lihansyöjämiehelleni että teemme kasvisruokaa, mutta en myöskään yritellyt peitellä sitä ettei siinä ole lihaa. Kerroin etukäteen että mitäs jos testattaisiin tänään mustapapukastiketta, ja teimme jopa ruoan yhdessä! Mies ei kuitenkaan tajunnut ettei kastike sisällä lihaa, sillä hän ei miettinyt sitä sen kummemmin. Kun sitten olimme syöneet puolet annoksistamme totesin että tämäpä näky, mieheni syö vegeruokaa. Tähän hän sitten vastasi tuijottamalla lautasta hyvän tovin jo todeten sitten että "HÄH, eikö tässä ollutkaan lihaa?". Hehehee! ;) Mieheni hyväksi täytyy tosin myös mainita että hän syö kyllä välillä ihan mielellään vegeruokiakin.

kuva: kermanvalkoista.blogspot.com

Mustapapu-feta-pinaattikastike
(neljälle)

1 prk säilöttyjä mustapapuja (tyyliin GoGreen)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 prk paseerattua tomaattia (400-500 g maun mukaan)
1/2 paprika
pakastepinaattia maun mukaan
100 g fetaa
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
1/2-1 kasvisliemikuutio (luomu)
mausteita (esim. sokeri, mustapippuri, tabasco, inkiväärijauhe tai -tahna, kirveliä...)
kapriksia (me jätimme nämä pois koska kaapista ei löytynyt, eli hyvää tulee ilmankin!)

Huuhdo mustapavut hyvin. Sulata pakastepinaatti mikrossa ja purista sen jälkeen ylimääräinen neste pois siivilän läpi.

Silppua sipuli ja paprika, ja paista pannulla niin että ne hieman pehmenevät. Purista valkosipulinkynnnet mukaan melko alkuvaiheessa. Lisää sekaan paseerattu tomaatti, aurinkokuivatut tomaatit sekä mahdolliset kaprikset. Mausta lopuksi ja murusta feta sekaan muutama minuutti ennen syömistä.

Kesäkurpitsaspagetti
(kahdelle)

1 iso kesäkurpitsa
loraus oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
hienoa merisuolaa tms., mustapippuria

Raasta ison kesäkurpitsan kuori pois ja raasta sen jälkeen koko pituudeltaan pitkiksi suikaleiksi. Lorauta vähän öljyä kuumalle paistinpannulle, ja lisää valkosipulinkynsi, jonka olet halkaissut keskeltä. Aseta valkosipulin leikkauspinta öljyä päin (näin siitä irtoaa mahd. paljon makua öljyyn). Anna lämmetä hetki ja lisää sitten kesäkurpitsasuikaleet. Paista kuumalla pannulla 1-2 minuuttia, ja lisää lopuksi päälle hieman merisuolaa ja mustapippuria. Nauti heti!

9 kommenttia:

  1. Siis mitä ihmettä - kesäkurpitsaspagettia! Justiisa tuossa katsoin, että voi kun voisinkin syödä pastaa, kun tuo näyttää niin herkulliselta. Ja sittenhän tajusin että totta vie voin tuon kaltaista pastaa syödä. Wow! Kokeiluun menee! Ihana sinä ja sinun ihanat kokkailut. :)

    VastaaPoista
  2. Hehee, hyvä että löysit kokeiltavaa! Sinun innoittama muutin otsikkoa hieman ja lisäsin kriittiset heittomerkit. :) Ajattelin kyllä jo alunperin että oisin voinut muotoilla sen jotenkin toisin. :)

    VastaaPoista
  3. Kesäkurpitsa"pasta" on meilläkin kovassa huudossa. Miehenikin pitää siitä enemmän kuin oikeasta pastasa ja se ukko on entisessä elämässä ollut melkoinen nuudeleiden kuluttaja :) Teen usein kesäkurpitsalasagneakin, se vasta herkkua onkin. Nams.

    VastaaPoista
  4. Uuh, pitää kokeilla tuota lasagnea, loistava idea! :)

    VastaaPoista
  5. Vautsi, olet loihtinut kesäkurpitsasta spagettia! Pitäisikin kokeilla!
    Kiva, että blogistani on ollut iloa ruuanlaitossa :)
    Hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, sulla on ihana blogi! Kiitos vielä inspiraatiosta & mukavaa kesää! :)

      Poista
  6. Missäs vaiheessa pavut ja pinaatti laitetaan? Vai syödäänkö ne erikseen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, anteeksi, kommenttisi oli jäänyt huomiotta. On näköjään unohtunut reseptistä, mutta ne lisätään tomaattien ja kapristen yhteydessä :)

      Poista