15. marraskuuta 2011

Hampaiden valkaisu - Beyond™

Kuva: dailymail.co.uk

Kävin vähän aikaa sitten hampaiden valkaisussa Isossa Omenassa, Hymyset-hampaidenvalkaisuklinikalla. Olin suunnitellut hampaiden valkaisemista jo pidemmän aikaa, mutta en ollut viitsinyt uhrata satoja euroja toimenpiteeseen ennen kuin huomasin Citydealin tarjouksen. Valkaisun oikeaksi hinnaksi ilmoitettiin yli 400 euroa, ja Citydealista sama maksoi 99 euroa. Kyseessä oli niin kutsuttu Beyond™-menetelmä, joka on kuulemma rantautunut tänne Jenkeistä, mistäs muualta.

Valkaisu tapahtui erään kampaamon, Salon West Hair@ Span, tiloissa, mikä on vähintäänkin erikoista. Hymyset hampaidenvalkaisuklinikka onkin siis yhtä kuin yksi huone kampaamossa. Epäilykseni heräsivät melko nopeasti, mutta kun minut johdatettiin erilliseen hammaslääkärimäiseen huoneeseen, tuli jo hieman parempi olo. Minut istutettiin perinteiseen hammaslääkärituoliin ja hampaiden kunto tutkittiin. Tämän jälkeen asiallinen mutta hieman etäinen suuhygienisti suojasi ikeneni ja puhdisti nopeasti hampaani. Pian päästiinkin jo itse asiaan eli valkaisuun. Hampaiden pinnoille levitettiin valkaisugeeliä, jonka jälkeen hampaisiin kohdistettiin sinistä valoa kymmenen minuutin ajan. Sama toimenpide toistetaan vielä kahteen kertaan, eli koko setin pituudeksi tulee 3 x 10 min. Aika kului melko hitaasti, eikä siinä maatessa oikein voinut muuta tehdä kuin tuijottaa kattoon. Suuhygienisti ei tajunnut laittaa musiikkia päälle ennen kuin vasta loppupuolella, enkä voinut tätä pyytääkään sillä en pystynyt puhumaan. Näin ollen makoilin siinä hiljaisuudessa ja odotin kymmenen minuutin jakson päättymistä.

Itse toimenpide ei sattunut yhtään. Vihlonta ei iskenyt kertaakaan eikä mihinkään sattunut. Toimenpide on toki yhtä epämukava kuin hammastoimenpiteet yleensä. Suuhun laitettavat suojat sun muut haisivat pahalle ja saivat yökkörefleksin aikaiseksi (olen ehkä hieman herkkä :)), mutta muuten en keksi valittamista.

Toimenpide oli loppujen lopuksi melko nopeasti ohi ja kun sain katsoa ensimmäisen kerran peiliin, hymy levisi kasvoilleni. Hampaistani oli oikeasti tullut monta astetta valkoisemmat kuin aiemmin. Lopputulos ei todellakaan ollut sellainen Hollywood-hymy jota Hymyset-klinikka mainostaa, mutta silti ihan hyvä. Jos tämä olisi jäänyt tähän, en marisisi. MUTTA. Jo muutaman päivän jälkeen huomasin, että vaaleus on hieman vähentynyt. Pyrin olemaan syömättä punaista lihaa tai juomatta punaviiniä jne. muutaman päivän ajan valkaisun jälkeen, mutta hampaani tummuivat tästä huolimatta jo ihan muutamassa päivässä. Ehkä vain hippusen, mutta silti niin että huomasin eron. Tähän päivään mennessä (hieman yli 1kk valkaisusta) väri on mielestäni jälleen tummunut. En voi mitenkään käsittää, miten yhden tai kahden vuoden pituiseksi mainostettu valkaisu voi menettää tehoaan näin nopeasti. Toisaalta hampaani ovat yhä selvästi vaaleammat kuin ennen.

Kaiken kaikkiaan voin siis todeta, että pelkäsin turhaan valkaisua etukäteen. Toimenpide ei sattunut ja sen seurauksena hampaani vaalenivat. Toisaalta odotukseni olivat ehkä turhankin korkealla, jonka lisäksi valkaisun teho ei ollut läheskään sitä mitä luvattiin. 99e ei kaada maailmaani, mutta en missään tapauksessa maksaisi neljääsataa tästä. Jos siis kaipaan tehokasta valkaisua tulevaisuudessa, etsin luultavasti jonkin toisen paikan.

1 kommentti:

  1. Itseänikin kiinnostaa hampaiden valkaisut
    ja olen jo pidempään harkinnut sitä koska melko tummentuneet nämä meikäläisen hampaat kaiken kahvin juonnin jäljiltä on!

    VastaaPoista