24. marraskuuta 2011

Steviaa, vihdoinkin

Jeeee! Huomasin tänään aamulla Hesarin pikku-uutisen steviasta. Kyseinen makeutusaine on vihdoin ja viimein hyväksytty makeutusaineeksi EU:ssa, ja näin ollen sitä saa vastedes käyttää elintarvikkeiden makeutuksessa. Tähän mennessä steviaa on saanut myydä vain "itsekseen", mutta sitä ei ole saanut käyttää esimerkiksi limsojen tai makeiden herkkujen makeuttajana. Tähän on kuitenkin tulossa tervetullut muutos, ja Coca-Cola on ilmeisesti tuomassa stevialla makeutettua limsaa kauppoihin vielä tämän vuoden aikana.

Minä olen käyttänyt steviaa kohta vuoden ja olen ollut tosi tyytyväinen. Sokerin käyttö on jäänyt melkein kokonaan pois vaikka käytän sitä toki leivonnassa. En ole vielä ehtinyt tutkia miten steviaa voi käyttää leipomisessa mutta se on työn alla. Sen vuoksi olen toistaiseksi käyttänyt steviaa esim. puuron tai jääteen makeuttamiseen. Steviahan on luonnontuote eikä siinä ole yhtään kaloreita. Se ei myöskään nosta verensokeria. Jos haluatte lukea lisää steviasta, voitte lukea postaukseni aiheesta:


http://kermanvalkoista.blogspot.com/2011/05/stevia.html

Voisin kirjoitella asiasta vaikka kuinka, mutta sänky kutsuu. Tänään oli (taas) aika pitkä työpäivä ja tulin kotiin vasta äsken. Voimat eivät riitä enää muuhun kuin meikinpoistoon, pikku iltapalaan ja nukkumiseen. Onneksi huomenna on perjantai ja ehdin toivon mukaan tanssitunnille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti