30. marraskuuta 2011

Pitkästä aikaa pilateksessa



Jos pitäisi valita yksi lempilaji, pilates olisi aika vahva ehdokas. Se on yksi harvoista urheilulajeista joka on oikeasti kolahtanut syvälle. Se auttaa hetkessä selkä- ja muihin vaivoihin, se saa hymyilemään ja kehon lämpenemään jännällä tavalla. Jos seuraisi pilatestuntia sivustakatsojana voisi luultavasti luulla että sillä ei ole mitään tehoa. Pilateksessa ei nimitäin riuhdota ylös alas, tehdä vatsarutistuksia tai kyykkyjä. Sen sijaan tunneilla keskitytään syviin vatsalihaksiin ja tavoitteena on ns. korsetin vahvistaminen. Jos se on kunnossa, moni muukin asia on kunnossa.

Kävin viime viikolla pilateksessa ja mietin että pitäisi käydä useammin ja ottaa se viikoittainen pilatestunti tavaksi. Keho saa kunnon rääkin mutta se ei tunnu rääkiltä vaan lempeältä. Viimeistään toisen vatsalihasliikkeen kohdalla alkaa pohtia että näinkö huonossa kunnossa sitä oikeasti ollaan :P. Onneksi toistoja ei tehdä niin kamalasti, joten juuri kuin jokin liike alkaa ärsyttämään se loppuukin tuota pikaa. Tunti hurahtaa hetkessä kun keskittyy harjoitteluun. Pilates saa myös plussaa siitä että siinä ollaan yksin omien ajatusten ja kehon kanssa, sillä tunnilla ei pauhaa mikään listahitti tai 90-luvun diskojytä. Hiljaisuudessa on ihana treenata :).

Loppuviikko tulee olemaan tosi kiireinen enkä ehdi harrastamaan pilatesta enää tällä viikolla. Ensi viikolla on kuitenkin taas tarkoitus mennä nautiskelemaan. Onneksi pilatesta voi tehdä kotonakin kunhan vain tuntee lajin alkeet, joten ehkä saan aikaiseksi pienen pilatestuokion tällä välin. Suosittelen lajia ihan kaikille - se on taatusti tehokas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti